Home Zorg & welzijn WOP vaker ingezet in Vught

WOP vaker ingezet in Vught

Sinds 2010 houdt de Woonomgevingsploeg in Vught wijken en buurten schoon en heel. Losliggende stoeptegels recht leggen, bomen en struiken snoeien en grofvuil ophalen. Het zijn slechts een paar voorbeelden van de werkzaamheden van de WOP. Omdat de initiatiefnemers van de WOP tevreden zijn en er veel werk te doen is, zal de WOP in de toekomst meer ingezet worden.

De WOP is een initiatief van gemeente Vught, Woonstichting Charlotte van Beuningen en sociaal werkbedrijf WSD. De WOP wordt bemenst door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Onder leiding van werkleider Wally van der Werff doen zij werkervaring en werkritme op om daarna een volgende stap naar werk te kunnen maken. Het mes snijdt aan twee kanten. Om de tevredenheid over de WOP te bekrachtigen wordt de WOP in de toekomst vaker ingezet. De drie partijen tekenden daar 21 januari een nieuwe overeenkomst voor.

Wethouder Saskia Heijboer ziet de WOP als een afwisselende manier voor inwoners van Vught om weer een stap op de arbeidsmarkt te zetten. “De woonomgevingsploeg van WSD verricht veel hand- en spandiensten voor de mensen in Vught die steeds ouder worden. In deze werkzaamheden zit veel afwisseling, van tuinonderhoud tot het maken van een zebrapad in een parkeergarage om de veiligheid van de ouderen te vergroten.”

De WOP staat ook klaar voor huurders van woonstichting Charlotte van Beuningen die door omstandigheden zelf niet in staat zijn om hun omgeving netjes te houden. Directeur Charlotte Beukenboom ziet dat dat gewaardeerd wordt door huurders. “De WOP, zoals deze WSD-ploeg bekend staat in Vught, is vaak de reddende engel voor onze huurders als er iets opgeruimd moet worden wat door omstandigheden door niemand anders gedaan kan worden. Ze kunnen mensen helpen die om diverse redenen in de problemen zijn geraakt. Onze huurders zijn hun vaak erg dankbaar.”

Voor WSD is de WOP een van de werkvormen om mensen naar werk te begeleiden. Marc Christiaens, directeur Werk & Ontwikkeling: “De WOP biedt ons de mogelijkheid om een goed beeld te krijgen van mensen die (opnieuw) aan het werk gaan. Wat kunnen ze, wat willen ze en wat hebben ze nodig om een volgende stap richting werk te zetten? Het doel is dat zij zo regulier als mogelijk gaan werken. WSD begeleidt deze mensen en ondersteunt hen in hun ontwikkeling.
Werkleider Wally van der Werf mag de mensen op het werk begeleiden. “Ik heb een prachtige baan. Jaarlijks zijn er kansen voor tientallen mensen om bij de WOP te werken. Ze leren verschillende werkzaamheden. Maar ook op tijd komen en persoonlijke verzorging horen er bij. Als dat lukt is de eerste stap gezet.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in