Home Zorg & welzijn Weer bezoek bij Van Neynsel

Weer bezoek bij Van Neynsel

Bij alle 5 de locaties van ouderenorganisatie Van Neynsel (waaronder Boswijk op Zorgpark Voorburg) zijn weer vormen van bezoek en contact mogelijk tussen bewoners en hun naasten. Een enorme opluchting in deze ingrijpende tijden. Die regelingen verschillen per locatie. Wat niet verschilt zijn de hartverwarmende weerzienstaferelen. Overal wordt breeduit gelachen en worden enthousiast verhalen uitgewisseld. En soms vloeit er een traan; van blijdschap, opluchting of verdriet, want het waren en zijn heftige tijden.

De ontmoetings- en contactmomenten voor de bewoners die bij Van Neynsel in zorg zijn, vinden plaats volgens de richtlijnen van het RIVM: er is nog geen fysiek contact mogelijk en bezoek komt nog niet binnen in de locaties, maar zit buiten in de tuin, in een tent of in een ruimte die vanaf de buitenkant te betreden is. Na elk bezoek worden de ruimtes gedesinfecteerd.

Op sommige plekken wonen enkele bewoners zelfstandig tussen mensen die wel in zorg zijn. Voor hen geldt de versoepeling dan helaas niet, omdat Van Neynsel dan niet meer kan garanderen dat de kwetsbare bewoners en de medewerkers beschermd zijn. Bezoekers kunnen immers het virus mee naar binnen nemen. De zelfstandig wonende mensen voor wie dit geldt, kunnen uiteraard wel gebruik maken van de bezoekregelingen.

Ontzettend trots
“De afgelopen 9 weken zijn heel ingrijpend geweest”, vertelt bestuurder Marcel van Woensel. “Ik ben ontzettend trots op iedereen die bij onze organisatie betrokken is. Bewoners houden zich erg goed staande, familieleden tonen veel begrip en medewerkers werken extra hard. We hebben veel gedaan om het leven binnen onze locaties zo prettig mogelijk te houden, met natuurlijk als belangrijkste taak de zorg voor en het welbevinden van onze bewoners.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in