Home Blikveld Vughterstede boft met lieve betrokken medewerkers

Vughterstede boft met lieve betrokken medewerkers

In Blikveld van afgelopen zaterdag 11 april een interview met Peggy van der Koelen, Raad van Bestuur van Vughterstede. De woon-zorgcentra Elisabeth en Theresia zijn afgesloten voor bezoek. Dat betekent nogal wat voor bewoners, familie en personeel.
Van der Koelen zegt daarover: “Het is een spannende tijd om te werken in de zorg. Onze maatregelen werken vooralsnog. Afgelopen week is er in een van onze huizen een besmetting geconstateerd. De afdeling is op slot gegaan en we hebben nog stringentere maatregelen genomen om bewoners en personeel nog beter te beschermen. Ook onze medewerkers maken zich zorgen over zichzelf maar zeker ook over hun thuissituatie, die soms ook heel spannend is op financieel vlak, omdat bijvoorbeeld hun partner ZZP-er is. Voor bewoners is er een nieuwe werkelijkheid ontstaan, geen bezoek maar daarnaast ook heel veel rust. Gelukkig hebben we heel betrokken lieve medewerkers die er alles aan doen om het voor bewoners zo prettig mogelijk te maken. Er ontstaan ook allerlei hartverwarmende initiatieven zoals een magazine voor ouderen dat breed verspreid is in Vught. De Raad van Toezicht die zakjes met paaseitjes heeft rondgebracht en de diverse paasactiviteiten op afdelingen. Wat me vooral raakt is de saamhorigheid onder medewerkers. We moeten het samen doen en dat doen we ook. Ik probeer medewerkers vooral op het hart te drukken vooral goed voor zichzelf te zorgen. Breng vooral structuur aan, goed eten en drinken en goed te slapen anders red je het niet” aldus een zeer betrokken Peggy van der Koelen.

Verder vertelde zij dat er veel overleg is met andere zorgcentra uit de omgeving, zo worden de mondkapjes en schorten met elkaar verdeeld op plekken waar het het meest nodig is. Ook het testen van medewerkers gebeurt gezamenlijk. Over de informatie die de instellingen ontvangen vanuit de overheid is Van der Koelen positief: “we worden goed op de hoogte gehouden.”

Beluister hier het interview met Peggy van der Koelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in