Home Zorg & welzijn Vught voor Elkaar werkt aan ‘tele-bakkie’

Vught voor Elkaar werkt aan ‘tele-bakkie’

In Blikveld van NOVO3 was afgelopen zaterdag Ancke Sikkers te gast, waarin zij vertelde wat Vught voor Elkaar doet en inhoudt. “Het is een digitaal platform, dat vraag en aanbod door middel van vrijwillige inzet en een soort burenhulp gestalte geeft.” Zij bestaan nu al 5 jaar, maar de corona heeft wel voor extra werk gezorgd.
Nu zijn er ook vragen voor fysieke hulp zoals een boodschap doen, een lamp vervangen of iets ophangen. Het betreffen kleine zaken van ‘Algemene Dagelijkse Levensbehoeften’.
De aanvragers zijn vooral mensen met een beperkt sociaal netwerk in hun onmiddellijke nabijheid. “Vooral de behoefte aan contact is sterk toegenomen na de 2e coronagolf.
Momenteel wordt een initiatief genaamd ‘tele-bakkie’, waarbij 6 personen tegelijkertijd koffie drinken en met elkaar kunnen praten, uitgerold. Voor dit idee zijn we op zoek naar een initiatiefnemer, die het belsysteem opstart en in stand houdt. We werken veel samen met andere instellingen, die op dit vlak actief zijn om de krachten te bundelen,” aldus Ancke Sikkers.

Nadere info vindt U op vughtvoorelkaarhelpt.nl.
U kunt van maandag tot en met donderdag ook bellen tussen 10-12 uur, naar 06 51866660.

Presentatie Erik Overman en Peter Corvers.
Techniek Ludo Servais.

Beluister hier het hele gesprek met Ancke Sikkers van Welzijn Vught/Vught voor Elkaar in Blikveld van NOVO3.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in