Home NOVO3-Live Van Neynsel Boswijk in Vught denkt na over hoe ze meekunnen in...

Van Neynsel Boswijk in Vught denkt na over hoe ze meekunnen in de versoepeling

Van Neynsel Boswijk ligt in het prachtige groene Zorgpark Voorburg in Vught. Het biedt mensen met een vorm van dementie beschermd wonen, welzijn en zorg. Er leven 120 mensen met dementie, verdeeld over 10 woningen waar per woning altijd een vast team aanwezig is. Er wonen voornamelijk oudere mensen.
Marga van Wanrooij, manager bij Van Neynsel Boswijk, vindt de ligging van het park prachtig en ze vertelt dat bij iedere aanmelding eerst gekeken wordt hoe die persoon gewend is om te leven. Ze willen iedere nieuwe bewoner zoveel mogelijk in dezelfde (huiselijke) sfeer terecht laten komen, zodat ze zich veilig en comfortabel voelen. Binnen Van Neynsel Boswijk wordt dit de ‘leefsfeer’ genoemd.
Over het algemeen komen de familie en/of partner op bezoek, maar er is ook een mogelijkheid voor de bewoner om zelf te reizen als dat nog mogelijk is. Het komt ook voor dat de familie of partner de bewoner komt halen om wat leuks te gaan doen.
De ernst van dementie van de bewoners is heel divers. Er worden mensen aangemeld die nog besef hebben van hun omgeving, maar er worden ook mensen aangemeld die niemand meer herkennen.
In deze coronatijd is het voor de bewoners heftig, maar het is volgens Marga nog veel heftiger voor de familie van de bewoners. Van Neynsel Boswijk is heel snel begonnen met beeldbellen, zodat er toch contact was met de familie en/of partner. Daarnaast biedt de grote tuin ook een prachtige gelegenheid om de bewoners, ook tijdens deze coronacrisis, op een veilige manier te bezoeken op ruim anderhalve meter afstand. Zo kunnen de familie en partner hun dierbare toch nog zien en praten met elkaar. Marga is, ondanks de huidige beperkingen, tevreden over hoe de contacten tijdens deze coronacrisis verlopen. Van Neynsel Boswijk denkt op dit moment, met het oog op de nabije toekomst, ook na over hoe ze veilig meekunnen in de versoepelingen.

Presentatie Ger Posthuma en techniek Ralph van Dongen
Luister hier naar het volledige interview van NOVO3 live met Marga van Wanrooij van Van Neynsel Boswijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in