Home Toegankelijkheid Testteam Toegankelijkheid

Testteam Toegankelijkheid

De gemeente Vught wil ervoor zorgen dat mensen met een beperking minder drempels ervaren. Vaak zitten deze drempels in kleine dingen, zoals een reclamebord dat in de weg staat of het ontbreken van beugels op het toilet. In Vught gaan we daarom starten met een Testteam Toegankelijkheid.

Het Testteam Toegankelijkheid gaat op een andere manier naar de toegankelijkheid van verschillende gebouwen en locaties kijken. Niet met een meetlatje, maar vanuit de beleving. Het Testteam Toegankelijkheid bestaat uit een groep van mensen met hart voor toegankelijkheid. Dat kunnen mensen zijn die zelf een beperking hebben, maar dat hoeft natuurlijk niet.

Het Testteam werkt op uitnodiging van bijvoorbeeld een bedrijf, winkel of vereniging. Teamleden bezoeken de locatie en kijken met de bril van iemand met een beperking naar de toegankelijkheid. Zij letten op de bereikbaarheid, ontvangst, de informatie en of er hulp aanwezig is als dat nodig is. Het Testteam vat zijn ervaringen samen in een beknopte rapportage voor de aanvrager, met, wanneer nodig, praktische tips en handvatten voor verbetering.

De komende maanden vindt de voorbereiding plaats, zoals de werving en scholing van het Testteam. De verwachting is dat het Testteam Toegankelijkheid in maart 2021 echt aan de slag kan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in