Home Blikveld Peggy van der Koelen “Gelukkig loopt het aantal besmettingen bij Vughterstede nu...

Peggy van der Koelen “Gelukkig loopt het aantal besmettingen bij Vughterstede nu terug”

Peggy van der Koelen, bestuurder van Vughterstede was zaterdag 19 december te gast in het programma Blikveld van Novo3. De afgelopen weken zijn heftig geweest voor Vughterstede, vertelt zij. “ Een tsunami aan besmettingen kregen we de afgelopen weken over ons heen. We hadden op een gegeven moment 54 besmette bewoners en veel zieke medewerkers. Erg verdrietig is dat er een aantal bewoners is overleden. Gelukkig zien we ook veel bewoners herstellen. Zowel bewoners als personeel hebben het zwaar gehad de afgelopen weken. Voor bewoners op de besmette afdelingen waar personeel volledig ingepakt, met brillen, handschoenen, beschermde kleding en mondkapjes mensen kwamen verzorgen, maar ook voor het personeel zelf was het moeilijk. Gelukkig gaat het nu de goede kant op”.

Peggy van der Koelen is trots op haar personeel die ondanks het verzuim van zieke collega’s onvermoeid de diensten aan elkaar knoopten.

Dit keer waren de verzorgings- en verpleeghuizen van Vughterstede niet hermetisch afgesloten. Familie bleef welkom als ze bereid waren beschermende kleding te dragen en brillen en mondkapjes te gebruiken. “Hermetisch afsluiten gaan we ook nooit meer doen”, herhaalt Van der Koelen nog maar eens.

Ieder bezoek of familielid wordt nu verzocht hygiënische maatregelen te nemen, afstand te houden en als men bewoners meeneemt het aantal van maximaal 3 personen niet te overschrijden. “Alleen dan houden we het veilig voor onze bewoners”, aldus Peggy van der Koelen.

Presentatie: Berry van de Water. Techniek: Ludo Servais

Het volledige interview is hieronder terug te luisteren

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in