Home Corona NOVO3-live: interview met tandarts Sjoerd Lobach over spoedeisende gevallen die kunnen bellen

NOVO3-live: interview met tandarts Sjoerd Lobach over spoedeisende gevallen die kunnen bellen

©Tandarts Fick&Lobach

Dinsdag jongstleden had NOVO3-live een gesprek met tandarts Sjoerd Lobach van tandartspraktijk Fick&Lobach. Ook die praktijk is vanwege het virus nu dicht, want gezondheid is de eerste prioriteit. De patiënten blijken daar begrip voor te hebben. Alleen spoedeisende gevallen kunnen nog bellen en speciale gevallen, zoals na valpartijen of wanneer er nabloedingen zijn, zijn nog welkom. Temeer daar medewerkers in een tandartspraktijk extra gevoelig zijn voor het virus omdat zij noodzakelijkerwijs dicht bij de patiënt moet komen. Patiënten met kiespijn, losgeraakte kronen etc. kunnen helaas niet meer terecht. Veiligheid staat voorop bij alle tandartspraktijken, ook al brengt dat bij een commercieel bedrijf wat een tandartspraktijk ook is, problemen met zich mee. De toegezegde steun vanuit de overheid zal ook hier welkom zijn. In de Bossche regio denkt men overigens serieus aan een centraal adres voor de hele regio waar spoedeisende tandartshulp gecentreerd kan worden.
De tandartsen zelf houden zich nu bezig met het bellen van patiënten wanneer daar aanleiding voor is en hebben nu ook gelegenheid achterstallige noodzakelijke administratieve activiteiten te voltooien.
Uiteraard wordt ook gedacht over wat na 6 april gebeurd: blijven de praktijken nog dicht of kan begonnen worden met het ‘inhalen’ van de uitgestelde afspraken. Dat zal nog niet zo eenvoudig zijn, omdat de komende maanden al vol gepland zijn en er sowieso een tekort aan tandartsen is. Wellicht dat in de meivakantie nog wat ruimte zit.

Beluister hier het interview met tandarts Lobach
Presentatie en techniek: Peter Kradolfer en Ralph van Dongen

Heb jij ook iets bijzonders te vertellen stuur dan een e-mail naar redactie@novo3.nl of stuur een Whatsapp naar: 06 82 28 85 48

NOVO3 is te beluisteren via www.novo3.nl, de gele LUISTER LIVE knop in het menu bovenin of rechtstreeks via de NOVO3 radio-stream.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in