Home Zorg & welzijn Laatste uitzending ‘Met je hart matinee’

Laatste uitzending ‘Met je hart matinee’

De laatste uitzending van het Met je hart matinee staat in het teken van troost. Troost voor het leven en troost voor vele ouderen in deze verdrietige en eenzame coronatijd. Hella van der Wijst zoekt vanuit haar woonkamer contact met bekende en minder bekende Nederlanders uit het land en Aristakes Jessayan speelt troostrijke muziek.
Kijk zondag 30 augustus het ‘Met je hart matinee’ en zie hoe Brasserie Onder Ons uit Vught een heerlijk gerecht klaarmaakt voor de ouderen uit Vught en Den Bosch. De maaltijden worden bij een aantal ouderen in ‘s-Hertogenbosch gebracht door vrijwilliger Sanny van Rooij.

Verder ziet u de 92-jarige Annie van Rhijn die troost haalt uit zingen in het koor ‘De pareltjes van de Kromme Rijn’. Annie deelt ook haar wijze troosttip met de kijkers. Doortje Jansen uit Veghel speelt op haar mondharmonica het lied dat ze ook in haar huiskamer speelde toen haar zus overleed aan corona en Doortje niet bij de begrafenis kon zijn.
In de troost top drie staat een lied van André Hazes. Martijn Fischer, ambassadeur van Met je hart Zeist, zingt dat lied met hart en ziel vanuit zijn huiskamer.

Het Met je hart Matinee heeft de afgelopen maanden heel veel ouderen in hun huiskamer bereikt en laten genieten van fijne muziek, bijzondere verhalen en mooie herinneringen. Het programma heeft ontzettend veel lieve reacties ontvangen. Mensen zijn dankbaar voor het Met je hart matinee dat een lichtpuntje is in deze moeilijke periode.

Vrijwilligers van Met je hart organiseren jaarlijks ruim 15.000 structurele, waardevolle ontmoetingen voor kwetsbare ouderen. Het Met je hart matinee wordt in samenwerking met stichting Met je hart gemaakt en is bedoeld voor alle ouderen die om wat voor reden dan ook aan huis gebonden zijn. “Het Met je hart matinee is een hart onder de riem in coronatijd en het doorbreken van het sociaal isolement dat voor veel kwetsbare mensen zoveel groter is geworden. Het Met je hart matinee was overigens niet mogelijk geweest zonder de warme betrokkenheid en financiële ondersteuning van onze partner SPAR.” Aldus Sabine Pool, landelijk manager stichting Met je hart.

Het Met je hart matinee is de afgelopen maanden 5 keer uitgezonden via televisiezender ONS. Zondag 30 augustus is de laatste uitzending tussen 15:30 en 17:00 uur via televisiezender ONS te zien. ONS is te vinden op kanaal 50 van ZIGGO en Caiway. KPN, Telfort en XS4ALL stellen kanaal 89 open voor het matinee, zodat alle klanten mee kunnen genieten. Bij alle andere Nederlandse televisieaanbieders is ONS in het (plus)pakket opgenomen.

Presentatrice Hella van der Wijst is bekend van programma’s als Geloof en een Hoop Liefde en Ik Mis Je. Aristakes Jessayan had in de jaren 80 een paar TOP-40 hits en werd in 2016 uitgeroepen tot beste Stationspianist van Nederland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in