Home Zorg & welzijn Koninklijke onderscheiding mevrouw A.M.B.J.J. van de Wiel-Witlox

Koninklijke onderscheiding mevrouw A.M.B.J.J. van de Wiel-Witlox

Decoranda is sinds 1972 werkzaam als zelfstandigheidstrainer bij de stichting Koninklijke Visio, een expertisecentrum voor onderwijs, zorg en dienstverlening voor mensen met een visuele beperking en gaat in september 2020 met pensioen. Zij heeft geruime tijd de onderstaande vrijwilligersactiviteiten op maatschappelijk gebied verricht en zich daarmee op voorbeeldige wijze ingezet voor de samenleving.

1980-heden Vrijwilliger bij de stichting Koninklijke Visio, locatie De Vlasborch in Vught. Decoranda is dirigent van het Bewonerskoor Avanti. Het koor bestaat uit bewoners en niet-bewoners en luistert de kerkdiensten op in het verzorgingshuis. Decoranda zorgt ervoor dat de ruimte gereed is voor de repetitie en dat ieder koorlid de muziek in (aan)gepaste vorm heeft (bijvoorbeeld in braille). Daarnaast begeleidt zij sinds 1997 de bewoners lopend naar de Sint-Jan in ’s-Hertogenbosch. Tevens was zij jarenlang voorzitter van de personeelsvereniging en was/is zij actief als doofblindentolk. Voorts heeft zij in samenwerking met Toegankelijk Vught en Gemeente Belangen Vught meegedacht over aanpassingen en voorzieningen voor mensen met een visuele beperking en verzorgt zij sinds twee jaar de herdenkingsdiensten na het overlijden van bewoners.  
1994-heden Vrijwilliger bij de Vereniging Nationale Bedevaarten. Decoranda begeleidt en verzorgt de pelgrims. Dit bestaat uit de dagelijkse verzorging, het helpen rondom de maaltijden en het begeleiden tijdens het programma.  
2012-heden Vrijwilliger bij de Nationale Vereniging De Zonnebloem. Decoranda fungeert als verpleegkundige tijdens de jaarlijkse vaarvakantie van de MPS De Zonnebloem.  
   

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in