Home Zorg & welzijn Het ouder wordende brein

Het ouder wordende brein

Op woensdag 14 oktober vindt het Geheugencafé Vught plaats in Woonzorgcentrum Theresia, Molenrijnselaan 48 in Vught. Aanvang 19.30 uur. Inloop met koffie/thee vanaf 19.00 uur.

Als wij ouder worden dan wordt ons brein ook ouder. En meer en meer kom je er achter dat het allemaal niet meer zo makkelijk gaat. Als er dementie om de hoek komt kijken, dan verandert alles.

In een interactieve lezing neemt Barbara Oppelaar u mee in het ouder wordende brein. Ervaringsoefeningen worden gekoppeld aan theorie en praktische tips om het makkelijker te maken om hiermee om te kunnen gaan. Barbara Oppelaar is eigenaar van Ervarea, leren door beleven. Vanuit Ervarea worden door heel Nederland trainingen en workshops gegeven rondom het brein dat ouder wordt en beschadigd raakt, bijvoorbeeld door dementie. Daarnaast speelt Ervarea theatervoorstellingen, waaronder de bekroonde voorstelling ‘de dementie van Jet en Harrie’. Barbara blogt wekelijks over onbegrepen gedrag bij dementie en schreef hierover twee boeken.

De toegang is gratis. Omdat er vanwege de coronaomstandigheden slechts 30 plaatsen beschikbaar zijn is deelname alleen mogelijk na aanmelding per email via  geheugencafevught@gmail.com 

Het Geheugencafé Vught is één van de activiteiten van het Dementie Netwerk Vught en wordt georganiseerd door een werkgroep met vertegenwoordigers van Vughterstede, Huis73, Bibliotheek Vught, Ouderen Samen en ABZ.

Het Geheugencafé Vught wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Vught.

Seniorenbus
Mensen die vervoerd willen worden melden dat uiterlijk op 7 oktober bij de Seniorenbus. Tel 073-7113191 of per e-mail seniorenbusvught@gmail.com
Voor de Seniorenbus zijn de volgende corona maatregelen van toepassing: niet meer dan 3 passagiers in de bus, een mondkapje is verplicht, geen klachten, zelfstandig kunnen in- en uitstappen en de gebruikelijke hygiënemaatregelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in