Home Zorg & welzijn “Het moet geen Vinex wijk worden” zegt Eddy van Doorn, bestuurder van...

“Het moet geen Vinex wijk worden” zegt Eddy van Doorn, bestuurder van Reinier van Arkel

Reinier van Arkel wil zorgpark Voorburg opener en uitnodigender maken. Het mag een plek worden waar naast zorg ook plaats is om te wonen, te werken en te recreëren. De komende tijd mogen inwoners van Vught tijdens digitale bijeenkomsten meedenken over de plannen. In Blikveld van zaterdag 7 november was er een gesprek met Eddy van Doorn, bestuursvoorzitter van de Raad van Bestuur van Reinier van Arkel.

Reinier van Arkel heeft een grove schets gemaakt op welke plekken er mogelijkheden zijn die vrij ingevuld kunnen worden voor wonen en werken. Hierover lopen gesprekken met de gemeente Vught. Gebouw de Zilverlinden, gelegen aan de vroegere hoofdingang van Voorburg aan de Boxtelseweg, waar nu de zogenaamde High Care van Reinier van Arkel gehuisvest is, wordt afgestoten en de functie verplaatst naar een plek dichtbij Novadic Kentron en de FPA (Forensisch Psychiatrie Afdeling) van Reinier van Arkel.

In de loop der jaren zijn er op het park diverse lege plekken ontstaan doordat er minder mensen werden opgenomen en de zorg meer in de wijk geboden wordt.

Reinier van Arkel is in gesprek met de gemeente Vught over mogelijke woningbouwplannen voor het landgoed. Daarbij is het voor Reinier van Arkel ook van belang welke wensen er leven bij de inwoners van Vught. De komende maanden worden gebruikt om tot een ontwikkelvisie te komen, die waarschijnlijk voorjaar 2021 klaar zal zijn. Van Doorn verwacht dat planvorming 2 tot 4 jaar in beslag zal nemen en de uiteindelijke uitvoering zo’n tien jaar kan gaan duren.

Duidelijk is dat het landgoedkarakter behouden moet blijven en nieuwe bebouwing dit karakter alleen maar moet versterken. “Dus zeker geen Vinex wijk”, aldus Eddy van Doorn.

De eerste digitale bijeenkomst leverde enthousiaste reacties op. Men staat positief tegenover nieuwe woningen op het terrein, zelfs meerdere mensen willen er graag zelf gaan wonen en ook de verbinding maken met andere landgoederen vindt men belangrijk.

Presentatie: Berry van de Water en Ans de Man.
Techniek Ludo Servais.

Luister hieronder het volledige interview met Eddy van Doorn terug.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in