Home Zorg & welzijn Heel Vught in beweging

Heel Vught in beweging

Het college in Vught wil dit jaar de beweeg- en sportmogelijkheden in de openbare ruimte flink uitbreiden. Het doel: zoveel mogelijk Vughtenaren in beweging brengen en zorgen voor een actieve gemeente met gezonde inwoners. Zo komt er een natuurspeelplaats, een speciaal beweegcourt, verschillende natuurlijke beweeg-, speel- en sporttoestellen bij de IJzeren Man, een BMX-baan en nog veel meer.

MOVE Vught heeft samen met bureau Kragten een onderzoek gedaan naar de beweeg- en sportbehoefte in de openbare ruimte. De bewonersideeën, ingebracht op de bewonersavond van 19 augustus 2019, heeft Kragten verwerkt in een eindrapport.

Het college heeft de adviezen overgenomen. Zoals een plan voor een beweegcourt op het Bisschop Zwijsenplein. De gemeente en MOVE vinden het belangrijk om bewoners actief bij het plan te betrekken en mee te laten beslissen over de definitieve invulling van de court. Daarnaast komt er op het Lidwinaveld een uitdagende natuurspeelplaats met modder, zand, water en natuurlijke speelelementen. Deze locatie is centraal gelegen en wordt al ingezet voor spelen en bewegen. Ook zit het kindcentrum De Avonturier en jeugd- en jongerencentrum Elzenburg in de buurt. Dit maakt het Lidwinaveld een ideale locatie voor een natuurspeeltuin.

Er komt een natuurlijke BMX-baan op het Ouwerkerkveld. Dit terrein ligt centraal en in een kinderrijke buurt. Op Sportpark Bergenshuizen en in Stadhouderspark komen er ook een aantal uitdagende sport- en spel elementen. Langs bestaande fiets- en wandelroutes in Cromvoirt worden in de toekomst meer natuurlijke beweeg-, speel- en sportelementen aangelegd. Al met al komen er door heel Vught verschillende beweegmogelijkheden voor jong én oud.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in