Home Zorg & welzijn Geen GeheugenCafé in maart

Geen GeheugenCafé in maart

Helaas kan het GeheugenCafé van 3 maart a.s. in Het HelvoirThuis niet doorgaan.
Wel is informatie beschikbaar van Alzheimercafé Regio Zuidoost Brabant (YouTube opnames) die gedeeld en bekeken kunnen worden.

Een interview met een huisarts uit Oirschot over wat een huisarts kan betekenen bij iemand die dementie krijgt.

In gesprek met een naaste. In gesprek met Wil van de Ven, partner en mantelzorger van Antonet.
Professionele ondersteuning na de diagnose dementie. Interview met Sascha van Delft, wijkverpleegkundige bij Buurtzorg.

Rol van de notaris

De rol van de notaris bij dementie. Het komt vaak voor dat iemand met dementie steeds meer een beroep moet doen op de partner, familie of naasten. Ook is er kans dat deze persoon afhankelijk wordt van anderen voor beslissingen wat betreft financiële zaken. Als dit moeilijk wordt of niet meer lukt, wie behartigt dan de belangen van degene met dementie? Op welke manier kun je wensen en behoeften laten vastleggen? Wat zijn de mogelijkheden en bij wie kun je terecht met deze vragen? Wat houden volmacht, levenstestament, bewind voering en mentorschap in? Zoek je een antwoord op één van deze vragen? Of heb je andere vragen over juridische of financiële zaken rondom dementie? Bekijk dan de online uitzending van het Alzheimer Café. Notaris Stijn Marks uit Oirschot legt uit hoe het zit.
Deze uitzending (24 februari a.s.) is een samenwerking tussen Alzheimer Café B.O.S. en Alzheimer Café Eindhoven.
Heeft u zich al eerder aangemeld voor een online uitzending, dan ontvangt u automatisch de link voor de uitzending van februari. Opnieuw aanmelden is dan dus niet nodig. Bent u een nieuwe bezoeker? Of twijfelt u of u staat geregistreerd?
Mail dan naar alzheimercafe.bos@alzheimervrijwilligers.nl of bel Jan Verbeek 06-41546859

GeheugenCafé Vught via YouTube?

Zou je het op prijs stellen als GeheugenCafé Vught ook een bijeenkomst via YouTube organiseert zo lang er sprake is van een lockdown? Zo ja, laat het geheugencafevught@gmail.com weten, dan gaan zij er werk van maken!

Volgende geheugencafé

Het eerstvolgende Geheugencafé staat gepland voor woensdag 14 april in WZC Theresia. Of dit door kan gaan hangt uiteraard van de dan geldende corona maatregelen af.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in