Home Zorg & welzijn Gastvrije open dag bij Visio de Vlasborch

Gastvrije open dag bij Visio de Vlasborch

Op zaterdag 2 november aanstaande houdt Visio De Vlasborch van 12:30 – 16:00 uur een Gastvrije Open Dag. Visio De Vlasborch is een verzorgingshuis waar wonen en dagbesteding wordt geboden aan ouderen met een visuele beperking, gelegen aan de Vlasmeersestraat 99 te Vught. De Gastvrije Open Dag is anders van opzet dan wat men van de open dagen van Visio De Vlasborch gewend is. Belangstellenden worden uitgenodigd om op deze dag kennis te maken met ‘Living Experience’. Dat is een programma waarmee Visio haar kennis en expertise op gebied van zorgtechnologie overdraagt aan cliënten van Visio, maar ook aan mensen met een visuele beperking die geen cliënt zijn van Visio en zelfs ook aan mensen zonder visuele beperking. Het programma is gericht op de zelfredzaamheid van slechtziende- en blinde ouderen. Tevens worden medewerkers toegerust om technologie in de dagelijkse zorg, begeleiding of revalidatie in te kunnen zetten.

In Visio De Vlasborch worden een aantal ruimtes ingericht met technologische hulpmiddelen, zodat men kan kennismaken met de nieuwste technieken op het gebied van ondersteuning in huis voor mensen met een visuele beperking. Ook kan men tijdens deze Gastvrije Open Dag ervaren hoe het is om slechtziend of blind te zijn door bijvoorbeeld het gebruik van simulatiemateriaal. En natuurlijk kan men kennis maken met diverse hulpmiddelen. Visio De Vlasborch heeft een diversiteit te bieden op gebied van wonen, dagbesteding, vrijwilligerswerk en het wijkpunt. Onder genot van een kopje koffie of thee kan men in gesprek gaan met cliënten, mantelzorgers, vrijwilligers en wijkondersteuners. Uiteraard worden er ook weer rondleidingen door het verzorgingshuis en de aanleunwoningen gegeven, waarbij enthousiaste medewerkers de belangstellenden ‘een kijkje in de keuken geven’.

De organisatie hoopt van harte u te mogen verwelkomen op deze Gastvrije Open Dag. Op 16 november a.s. zal er van 13:30 – 15:30 uur een symposium plaatsvinden voor een ieder die geïnteresseerd is in werken bij Visio De Vlasborch.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in