Home Zorg & welzijn Er was een dokter in de Zaal !

Er was een dokter in de Zaal !

Afgelopen donderdag 16 januari werd onder grote belangstelling afscheid genomen van Huisarts dokter Wesselman. Dertig jaar geleden nam dokter Wesselman de praktijk aan het Maurickplein over van voormalig huisarts dokter Janssens die ook, samen met zijn echtgenote, onder de gasten aanwezig was.

Het is natuurlijk altijd moeilijk om een mooi afscheidscadeau te bedenken voor een dergelijk prominente gelegenheid, maar uiteindelijk werd er in de uitnodiging gevraagd om een bijdrage te leveren voor de aanschaf van een elektrische fiets. Zijn vrouw Betty verheugt zich op mooie gezamenlijke fietstochten nu daar eindelijk tijd voor is! Er waren ook veel zelfgemaakte tekeningen en cadeautjes van de vele kinderen in zijn praktijk. Omdat de praktijk 2800 patienten bevat, ontving iedereen een uitnodiging op alfabet per uur om de drukte te verspreiden. Precies zoals bij de jaarlijkse griepspuit.

‘Tijdens de druk bezochte receptie memoreerde burgemeester Van de Mortel de grote toewijding aan zijn patiënten. Zo groot dat zijn spreekuur standaard anderhalf uur uitliep. Daar tegenover staat dan wel dat iedereen wel alle aandacht kreeg die hem of haar toekomt. Het visite rijden idem dito, de te verwachten bezoektijd was nooit vooraf in te schatten.

De dokter stond altijd bekend als de dokter met ”het jasje-en-dasje”. Dit eindigde plotseling toen enkele jaren geleden zijn das tussen de rits van zijn tas terecht kwam waardoor uiteindelijk ook deze arts de das heeft afgedaan. Warmte, toewijding en verbinding zijn kenmerken die bij dokter Wesselman van toepassing zijn en waar iedereen de vruchten van plukt. De samenwerking tussen de verschillende artsen onderling en de samenwerking binnen gezondheidscentrum De Hoge Vliert zijn veelal aan zijn inspanningen te danken.’

Verder heeft hij zich altijd stevig ingezet voor de Heijmstichting en de Van Beuningenstichting, en dat is dan ook de reden dat dokter Wesselman de gemeentelijke Erepenning van Van Beuningen kreeg uitgereikt. Voor mevrouw Wesselman was er een mooi boeket als dank voor de vele uren die zij haar man met de inwoners van Vught heeft moeten delen.

Dr. Wesselman zelf bedankte alle aanwezigen nog voor de vele vriendelijke en aardige woorden en reacties op zijn afscheid en het grote geduld waarmee zijn patienten hem in de afgelopen 30 jaren hebben ontvangen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in