Home Zorg & welzijn Digitale Jeugdweek 2020 van start

Digitale Jeugdweek 2020 van start

Voorzitter van Jeugd Aktief, Sander Pieters en bestuurslid Koen Verhees waren te gast bij Novo3 Blikveld. Zij vertelden over het dilemma waar zij in zaten toen bekend werd dat door de corona het jaarlijkse grootste kinderfeest van Vught geen doorgang kon vinden. Toch werden al snel de koppen bij elkaar gestoken en kwamen zij op het idee om een digitale uitvoering in elkaar te zetten. Een clubje van 20 man heeft het idee uitgewerkt met als thema de Bende van de Zwarte Lotus, waarbij de kinderen worden uitgenodigd om hulp te bieden om de zwarte bende uit de problemen te helpen. “Uiteraard begint het spektakel met een toneelstuk. Elke dag wordt rond 10 uur een filmpje getoond op de website www.jeugdaktief.nl.

Ondanks dat er nu al 200 inschrijvingen zijn kun je ten alle tijde inloggen en mee gaan doen. Zelfs op de dagen dat je het zelf wilt. In de filmpjes zijn diverse opdrachten verwerkt om interactief hulp te bieden. Verder is er een reactiepagina waar berichten en foto’s op gepost kunnen worden,” aldus Verhees. “Ouders zijn nu ook interactief samen met hun kinderen actief om bijstand te verlenen en mee te denken en mee te doen. Dat is een plus,” aldus Pieters.

Donderdag is het tostidag, waarbij de liefhebbers het smakelijke broodje kunnen afhalen.

Radio Bobo zendt elke dag uit van 8 over 7 tot 7 over 8 met de laatste nieuwtjes over de jeugdweek. Er is zelfs een Tik Tok account aldus de trotse Pieters, die de activiteiten broodnodig vindt als bindmiddel voor de begeleiding die anders een jaar met de duimen moeten draaien.

“Een digitaal bivak en een spetterende slotact op zaterdag sluiten deze jeugdweek 2020 af,” aldus het duo Koen en Sander in koor.
Kijk voor alle info op www.jeugdaktief.nl

Luister hier het hele interview met Sander Pieters en Koen Verhees (Jeugd Aktief)
NOVO 3 Blikveld
Presentatie: Erik Overman en Ans de Man
Techniek: Ludo Servais

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in