Home Zorg & welzijn De Week van de Toegankelijkheid krijgt zeker vervolg

De Week van de Toegankelijkheid krijgt zeker vervolg

ondertekening manifest Iedereen doet Mee

Vrije tijd, lekker doen wat je zelf wilt. Dat was het thema van de jaarlijkse ‘Week van de Toegankelijkheid’ van 7 tot 11 oktober 2019. In Vught was een mooi programma opgesteld vol kunst en cultuur, in enthousiaste samenwerking met Plaza Cultura. De start was een dans, uitgevoerd door project Collab in de hal van het gemeentekantoor. Dat was meteen het begin van een expositie, met een voeltafel, (F)luisterkussens en KozieMe.

De hele week door waren er openbare danslessen, waar het thema ‘toegankelijkheid’ op verschillende manieren vorm kreeg. Het Smartlappenkoor in Cromvoirt hield een openbare repetitie, een smaakreis naar de Hollandse appel met lekkere appeltaartjes was er in de Huiskamer. Vier keer verzorgde kunstenares en docente Carola Mokveld workshops in haar atelier, met prachtige resultaten zowel in product als in onderlinge sfeer: iedereen, met of zonder beperking, voelde zich welkom.

Op vrijdag ging het cultuurnetwerk wandelen op Zorgpark Voorburg; hier werden nieuwe zaadjes geplant, figuurlijk in ieder geval (voor letterlijk was het een beetje te koud en te nat).

De Week werd afgesloten met de ondertekening van het Manifest ‘Iedereen doet mee!’ door wethouder Saskia Heijboer en Elise Adriaanse, voorzitter van Toegankelijk Vught. Tegelijk kregen drie horeca-ondernemers hun menukaart in braille overhandigd, want ook de horeca wil gastvrij en toegankelijk zijn. Inmiddels hebben zich nog enkele horeca ondernemers gemeld die ook de menukaart in braille willen laten omzetten. Steeds meer ondernemers worden zich dus bewust van verbeteringen op het gebied van toegankelijkheid en dat is precies de bedoeling !

Op naar volgend jaar dus !

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in