Home Zorg & welzijn DE-waardepunten gezocht voor de Voedselbank Den Bosch en omstreken

DE-waardepunten gezocht voor de Voedselbank Den Bosch en omstreken

Even ‘een bakkie doen’ is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Dat geldt zeker voor klanten van de voedselbank. Koffie is nu eenmaal niet goedkoop. De voedselbank steunt mensen die financieel zo krap zitten dat ze na aftrek van de vaste lasten eigenlijk te weinig geld overhouden om van te leven. Omdat koffie erg lang houdbaar is en dus niet zo vaak gedoneerd wordt, zien de klanten van de voedselbank het helaas niet veel in hun wekelijkse voedselpakket.

In de maand december organiseren Lionsclubs daarom samen met voedselbanken weer een landelijke inzamelingsactie van Douwe Egberts waardepunten. Die worden omgezet in pakken filterkoffie, waarbij Douwe Egberts er een schepje bovenop doet door de opbrengst naar boven af te ronden. In de afgelopen 8 jaren zijn er zo landelijk al 365 miljoen D.E. punten ingezameld, goed voor honderdduizenden pakken koffie!

Alleen al in Den Bosch en omgeving kwamen er vorig jaar genoeg bonnetjes binnen voor 2500 pakken koffie, bijna 5 pakken per klant. De lokale Lionsclubs – ‘Bastion’ uit den Bosch, ‘Maas-Dieze Crèvecoeur’ uit Rosmalen en ‘Les Lunettes’ uit Vught – gaan ook dit jaar weer DE-waardepunten inzamelen voor de voedselbank. Het zou mooi zijn wanneer we deze decembermaand een nieuw record zouden kunnen vestigen. We zijn elk jaar weer blij verrast hoeveel DE-waardepunten er uit het keukenlaatje tevoorschijn komen.

De vrijwilligers van de Voedselbank en de Lions roepen u op: kom in actie en ga ook thuis op zoek naar DE-punten. En vraag ook bij uw vrienden, familie en buren naar de waardepunten. Maak er een leuke straatactiviteit van !

U kunt de waardepunten (bij voorkeur geteld en per 1000 gebundeld) tot en met 31 december inleveren bij veel supermarkten in de buurt. U kunt ze ook opsturen naar: Voedselbank Den Bosch en omstreken, Jagersheuvelstraat 26, 5222 BJ ’s-Hertogenbosch.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in