Home Zorg & welzijn De Taxus Taxi vanaf 1 juni

De Taxus Taxi vanaf 1 juni

Ook dit jaar is de Taxus Taxi vanaf 1 juni weer actief. De chauffeurs werken alleen, dus zij kunnen ook in deze Coronaperiode veilig aan het werk. Er is altijd veel snoeisel nodig in de strijd tegen kanker en alle beetjes helpen. De periode waarin het snoeisel wordt ingezameld kan per jaar verschillen omwille van de hoeveelheid werkzame stof die in de taxusplant aanwezig is.

Doordat het momenteel extra druk is op de milieustraten zijn ook niet alle milieustraten in staat om dit jaar als uitgifte- inzamelpunt te fungeren. Daarbij is de kwaliteit van het taxussnoeisel erg belangrijk. Gebruikt voor het opvangen en het bewaren van taxussnoeisel de speciale gratis Taxus Taxi Tas en opvangzeil. Daarom is het verstandig om via de website www.taxustaxi.nl op te zoeken waar u dit keer wel terecht kunt. Op deze pagina berekent u hoeveel materialen u nodig heeft en waar u deze kunt afhalen. De telefoondienst zal dit jaar beperkt bezet zijn. Maakt u daarom bij voorkeur online een afspraak.

Kanker is doodsoorzaak nummer een in Nederland. Jaarlijks sterven er zo’n 44.000 mensen aan deze ziekte. Door de inzameling van Taxussnoeisel (Taxus Baccata) draagt u op een eenvoudige manier bij in de strijd tegen kanker. Op de website www.taxustaxi.nl vindt u alle informatie over de organisatie en de werkwijze.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in