Home Zorg & welzijn DAGJE THUIS, veelgestelde vragen !

DAGJE THUIS, veelgestelde vragen !

Regelmatig komen er vragen van mensen die niet weten wat ‘Dagje Thuis’ is of die denken dat Dagje Thuis niet voor hun bedoeld is. Daarom dit artikeltje om te proberen veel gestelde vragen te beantwoorden.

Wat is Dagje Thuis ?
Dagje Thuis is een dagactiviteit voor iedereen die een dagje de deur uit wil. Zij zijn er om te zorgen dat mensen elkaar kunnen ontmoeten en met elkaar in contact kunnen komen. Iedere maandag komen zij samen in de Hofkamer van het HelvoirThuis. Naast samen koffiedrinken en ‘s middags een warme lunch, worden er allerlei activiteiten ondernomen :

  • Op een leuke manier samen actief zijn
  • Samen lachen
  • Onze hersens laten kraken met een leuk gezelschapsspel
  • Een bezoek brengen aan een museum in de omgeving
  • Creatief bezig zijn
  • Een fijne wandeling maken
  • Een film kijken
  • Genieten van mooie muziek en herinneringen ophalen

Is Dagje Thuis wel coronaproof ?
Door aanpassingen in de ruimte en de activiteiten voldoen ze aan de RIVM richtlijnen op het gebied van corona en kan Dagje Thuis aanbieden aan onze gasten doorgaan. Want in deze tijd is het misschien wel belangrijker dan ooit om onder de mensen te blijven komen.

Is Dagje Thuis iets voor u ?
U bent een dagje ouder, woont nog zelfstandig en met een beetje (thuis)hulp gaat dat prima. Maar u komt wat minder vaak buiten de deur. Toch vindt u dat:
– samen koffiedrinken leuker is dan alleen,
– lekker eten gezelliger is met anderen aan tafel,
– het leuk is om een dagje erop uit te gaan, als u maar wel voor het avondeten weer thuis bent,
– het fijn is om uw verhaal eens kwijt te kunnen.

Dan zou Dagje Thuis een mooie aanvulling op uw week kunnen zijn.  Hier is namelijk iedereen die een dagje de deur uit wil om andere mensen te ontmoeten, zijn of haar verhaal eens kwijt wil, met anderen wil koffiedrinken en samen wil eten van harte welkom.

Als u nog verdere vragen heeft over Dagje Thuis en toch nog twijfelt of het wel voor u is neem dan contact op met Esther Schellekens van ContourdeTwern via 06-30042286 of estherschellekens@contourdetwern.nl Zij beantwoordt graag al uw vragen en kijkt met u mee of Dagje Thuis bij u past.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in