Home Zorg & welzijn Blinden in Vught rekenen op u

Blinden in Vught rekenen op u

Onlangs werd er in Tilburg een incident gemeld waarbij hulphonden bekogeld werden met vuurwerk. Zoals wellicht iedereen inmiddels wel gemerkt heeft, wonen er ook in Vught veel blinden en slechtzienden die voor hun zelfstandig functioneren afhankelijk zijn van hun kostbare geleidehond. Het is dan ook onvoorstelbaar hoe groot het leed is als hun trouwe metgezel iets overkomt. Niet alles is te voorkomen, maar het gooien van vuurwerk naar geleidehonden of hulphonden is iets wat niet meer baldadig te noemen is.

De KNGF geleidehonden wil dan ook het liefst een verbod op consumentenvuurwerk, want alleen dan kan overlast en leed door vuurwerk voorkomen worden. Tot het zo ver is vragen zij, mede namens alle blinde en slechtziende inwoners om vooral rekening te houden met elkaar en geen vuurwerk af te steken in de buurt van onze blinde- of slechtziende inwoners en hun geleidehonden.

Want het is toch niet voor te stellen dat in ons mooie, inclusieve Vught, bepaalde groepen inwoners niet meer naar buiten zouden kunnen uit angst voor onverantwoord gedrag van een kleine minderheid die zich moedwillig zou willen misdragen ?

Mede namens onze blinde en slechtziende inwoners rekenen wij op ieders medewerking zodat we de feestdagen ook echt feestelijk kunnen houden voor iedereen!

De KNGF geleidehonden wil het liefst dan ook een verbod op consumentenvuurwerk. Alleen dan is overlast en leed door vuurwerk te voorkomen.  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in