Home NOVO3-Live Black Cherry Tattoo Studio maakt de mensen in de zorg blij met...

Black Cherry Tattoo Studio maakt de mensen in de zorg blij met ‘getatoeëerde klompen’

Mariëtte van Uden, eigenaresse van ‘Black Cherry Tattoo Studio’ aan de Helvoirtseweg 8a in Vught, vermaakt zich op dit moment met een nieuwe uitdaging: het beschilderen van klompen voor de mensen die in de zorg werken. Mariëtte en haar dochter Kim, die ook als zelfstandig ondernemer in de tattoo studio werkt, hebben inmiddels al een behoorlijk aantal klompen voorzien van mooie artistieke beschilderingen. Ruim een week geleden zijn ze benaderd met de vraag of het mogelijk was om ‘zorgklompen’ te tatoeëren en inmiddels stromen de aanvragen binnen. Ze vindt het erg belangrijk dat zij en haar dochter iets voor de zorg terug kunnen doen nu deze mensen zo enorm hard moeten werken vanwege het coronavirus.
De klompen worden beschilderd met speciale stiften, maar de tekening is net zo definitief als een echte tatoeage want als het misgaat, kun je er heel weinig aan veranderen. Er worden veelal nieuwe klompen naar de studio gebracht en soms klompen die al door de mensen in gebruik zijn. De ene keer wordt gevraagd om bloemen op de klompen te schilderen, de andere keer zwaluwen, maar er is ook al gevraagd om ‘covid19’ op de klomp te zetten als aandenken aan deze bizarre tijd.
Mariette en Kim genieten ervan dat de mensen in de zorg ook echt met de beschilderde klompen werken. Het schilderen van de klompen vergt vanwege het coronavirus een veilige strakke planning en goede organisatie. De mensen die in de zorg werkzaam zijn en graag hun klompen willen voorzien van prachtige tekeningen, kunnen alle gegevens van Black Cherry Tattoo Studio vinden op hun website: www.blackcherrytattoo.net

De studio van Mariëtte mag nog steeds niet open. Ze hoopt dat dit snel gaat veranderen want haar hart ligt wel bij het ‘echte tatoeëren’. Deze hoop geldt ook voor haar dochter Kim en voor een andere ondernemer die permanente make-up aanbrengt en in dezelfde studio haar werkzaamheden uitvoert. Tatoeëerders vallen onder de zogenoemde ‘contactberoepen’ en daarvoor geldt nog steeds dat zij op dit moment hun beroep niet uit mogen oefenen.
Mariëtte sloot op eigen initiatief al een week eerder haar deuren omdat ze het niet meer verantwoord vond om door te werken. Ze heeft geen idee wanneer ze weer open mag en merkt daarbij op dat als er nog steeds mensen zijn die roepen dat het allemaal wel meevalt, dát in ieder geval niet bijdraagt aan een spoedige opening van de bedrijven van mensen met een contactberoep.

Presentatie, techniek en muziek: Peter Kradolfer

Luister hier naar het volledige interview van NOVO3-live met Mariëtte van Uden van Black Cherry Tattoo Studio.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in