Home Zorg & welzijn Bewust opvoeden in het digitale tijdperk

Bewust opvoeden in het digitale tijdperk

In wat voor wereld groeien onze kinderen op? Hoe kan je het beste omgaan met mediagebruik? Wat is slim speelgoed, en waar moet je op letten? Hoe is het met ons eigen mediagebruik? Op dinsdag 19 november gaat kindercoach Sas Evers bij Bibliotheek Vught dieper in op verschillende onderdelen van mediagebruik.

Schermpje

Elke ouder loopt er al vroeg tegenaan: je kind wil op een schermpje. Leuk natuurlijk! En soms ook heel handig, vindt menig ouder. Tegenwoordig zijn digitale media niet meer weg te denken uit ons leven. Onze kinderen groeien er heel natuurlijk mee op. Dat vraagt wel iets van opvoeders. Want hoe ga je bewust en verantwoord om met alle mogelijkheden van de digitale wereld? Welke schermtijd past bij welke leeftijd? Wat zegt de wetenschap? Hoe voorkom je dat het einde van schermtijd het begin is van een conflict? En als het gaat om inhoud: welke media is geschikt voor mijn kind? En hoe hou ik als ouder de veiligheid in de gaten? Privacy, online pesten, internet of toys, gamen, er is zoveel om over na te denken!

Praktische tips

Op deze avond nodigt Bibliotheek Vught Sas Evers van Giraffe Coaching uit om bezoekers meer te vertellen over opvoeden in het digitale tijdperk. Sas is naast moeder van vier, coach voor kinderen van 8 – 16 jaar en trainer. Zij geeft tips, laat zien waar je als ouder op kunt letten en geeft handvatten om meteen de volgende dag in te zetten. Praktisch, met humor en een flinke dosis informatie. Tickets zijn verkrijgbaar via http://bit.ly/bewustopvoeden of ga naar de agenda op www.babeldenbosch.nl.

Dinsdag 19 november | Bibliotheek Vught (DePetrus)| 20.00 – 21.30 uur | € 5,- leden – € 7,50 niet leden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in