Home Zorg & welzijn Bestuur Seniorenbus Vught heeft nieuwe voorzitter en penningmeester

Bestuur Seniorenbus Vught heeft nieuwe voorzitter en penningmeester

Na het vertrek van Rob Brekelmans en Peter Poirters als respectievelijk voorzitter en penningmeester van de Seniorenbus Vught, zijn recent de twee ontstane vacatures ingevuld. Met dank aan de vertrekkende bestuursleden verwelkomen ze Hans Wouters als voorzitter en Hein Oerlemans als penningmeester. Beiden zijn woonachtig in Vught. 

Hein Oerlemans (64) heeft als controller een financiële achtergrond en heeft als geboren Vughtenaar deze kwaliteiten eerder ingezet als penningmeester van verschillende Vughtse verenigingen. Hij was al enige jaren actief als chauffeur bij de Seniorenbus Vught. Hein: “Ik heb een financieel gezonde stichting aangetroffen, die wel wat snel gegroeid is en waar we in de komende tijd met name in de bedrijfsvoering nog zullen moeten investeren. Ik zie uit naar een voortvarende aanpak daarvan in dit slagvaardige bestuur.”

De Seniorenbus heeft in het afgelopen jaar hard gewerkt aan zijn zichtbaarheid in Vught en Cromvoirt. Alle vrijwilligers dragen nu promotiekleding, zodat ze herkenbaar zijn als ze mensen komen ophalen, bijvoorbeeld bij het ziekenhuis in ’s-Hertogenbosch. Binnenkort wordt een vierde bus aan het wagenpark toegevoegd, ook zeer herkenbaar in de nieuwe huisstijl opgemaakt. En er komt een nieuwe website aan, die voldoet aan de eisen die daar aan worden gesteld.

In toenemende mate weet de Seniorenbus een sterk netwerk van samenwerkende organisaties aan zich te binden. Met ouderenorganisaties, met zorgaanbieders en met instellingen en verenigingen die actief zijn voor de senioren in Vught. De Seniorenbus is een burgerinitiatief dat nu ruim vier jaar bestaat en dat niet meer is weg te denken uit de Vughtse samenleving. Want voor veel ouderen die niet meer beschikken over eigen vervoersmogelijkheden blijft de meest gestelde vraag als ze aan het maatschappelijk leven willen deelnemen: “Ja maar, hoe kom ik daar?” En dat is waar de Seniorenbus Vught ooit voor is opgericht: het bestrijden van eenzaamheid en isolement onder ouderen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in