Home Zorg & welzijn ANWB AutoMaatje binnenkort in Vught

ANWB AutoMaatje binnenkort in Vught

ANWB AutoMaatje is een vervoerservice voor en door eigen inwoners en wordt ingezet in samenwerking met de Seniorenbus. Ook de gemeente Vught gaat hier gebruik van maken. Om het project in goede banen te leiden, is Margriet Jansen op 1 september aangesteld als coördinator ANWB AutoMaatje bij Welzijn Vught.
Voordat ANWB AutoMaatje van start kan gaan, zijn er vrijwilligers nodig. Vrijwilligers met een eigen auto, ook wel ‘AutoMaatje’ genoemd. Maar ook planners die de ritten goed gaan regelen. Vervoer voor en door inwoners. Onder de mensen blijven, is voor iedereen ontzettend belangrijk. Ook voor diegenen die minder mobiel zijn. Omdat zij iemand anders niet willen belasten, is vervoer vaak een probleem. Maar met het ANWB AutoMaatje is dat verleden tijd. Deze vervoerservice, binnen en buiten de gemeente Vught, geeft minder mobiele inwoners de gelegenheid om mee te doen aan het maatschappelijke en sociale leven én voorkomt eenzaamheid. Op verzoek worden zij naar familie, vrienden, activiteiten, winkels of de kapper gebracht. Net waar iemand behoefte aan heeft.
Aanmelden als vrijwilliger? Er zijn wellicht Vughtenaren die graag iets willen betekenen voor anderen met een beperkte mobiliteit. En deze zijn hard nodig. Want géén vrijwilligers, géén ANWB AutoMaatje in de gemeente Vught. Interesse om vrijwilliger bij AutoMaatje te worden? Meldt u zich dan aan via automaatje@welzijnvught.nl of bel 073 20 68 140. Er volgt een informatiebijeenkomst zodra de coronamaatregelen dit toelaten. Zodat daarna zo snel mogelijk met AutoMaatje Vught gestart kan worden. Eerste rit is afhankelijk van de coronamaatregelen en die vindt naar verwachting in november plaats. Inwoners uit de gemeente Vught kunnen zich dan aanmelden en gebruik gaan maken van ANWB AutoMaatje. Vanaf 1 januari 2021 is dit ook mogelijk voor inwoners uit Helvoirt.’ ANWB AutoMaatje Vught is bereikbaar via automaatje@welzijnvught.nl en van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 13.00 uur via tel. 073 20 68 140. Voor meer informatie, kijk op de website van Welzijn Vught.
Foto @ ANWB

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in