Home Blikveld ‘Anders Bezig Zijn’ start langzaam op

‘Anders Bezig Zijn’ start langzaam op

Lidia Riezebos, directeur van ABZ (Anders Bezig Zijn) was zaterdag 9 mei te gast in Blikveld. De activiteiten van ABZ staan sinds de corona uitbraak op een laag pitje. De meeste cursussen zijn abrupt gestopt en slechts een klein aantal taalcursussen zijn online gegeven. Dat ging over het algemeen goed, ondanks dat niet iedereen kon aanhaken, zijn er positieve ervaringen, vertelde mevrouw Riezebos. Wat ook digitaal kon doorgaan waren de Walk en Talk’ bijeenkomsten voor werkzoekenden, die samen met de bibliotheek gegeven worden. Belangrijk gemis daarbij was het contactmoment tussen de deelnemers om ervaringen uit te wisselen en elkaar van tips te voorzien.
Voor wat betreft de Zomerschool, die ABZ ieder jaar samen met Ouderen Samen verzorgt, wordt nu bekeken wat wel en niet zou kunnen. Naar verwachting wordt het programma voor 1 juni bekend gemaakt.
Tot slot werd stilgestaan bij het volgende cursusjaar dat in september gaat starten. Lidia Riezebos vindt het moeilijk om hier nog concreet over te zijn, er wordt nu gekeken hoe les gegeven kan worden in lokalen met in acht neming van de anderhalve meter richtlijn en het schoonmaken. Naar verwachting zal het programma hiervoor begin juli beschikbaar komen.

Presentatie Berry van de Water en techniek Ralph van Dongen.

Luister hier naar het volledige interview met Lidia Riezebos.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in