Home Zorg & welzijn (W)etenstijd; Het huidige Polen

(W)etenstijd; Het huidige Polen

Donderdagavond 9 januari vindt er weer een (W)etenstijd plaats door Anders Bezig Zijn bij Huize Elisabeth. We schuiven om 17.30 uur gezellig samen aan tafel voor een lekkere maaltijd. Aansluitend op de maaltijd om 19.00 uur geeft Kris Cicholi een presentatie over Polen. Wat weten wij van Polen, behalve dat er hardwerkende goedkope arbeidskrachten vandaan komen? Polen is een land dat van oudsher zeer sterk verbonden is met West- Europa en ook met Nederland. Een groot Pools leger heeft in de Tweede Wereldoorlog geholpen samen met de Amerikanen, Canadezen en Britten een aanzienlijk deel van Nederland te bevrijden van de Nazibezetting! Polen is een beetje uit beeld geraakt in de tijd dat het (onvrijwillig) bij het Oostblok hoorde, maar heeft een grote rol gespeeld in de val van het communisme: denk aan Solidariteit met Lech Walensa en niet te vergeten de Poolse Paus! Na de val van het communisme is Polen op eigen kracht uit een economisch dal gekropen. Van de huidige regering hoort u alleen de negatieve maatregelen die er ook echt zijn, maar hoort u wel eens wat over de andere maatregelen die de huidige regering neemt om de armoede te bestrijden? Kris Cichocki, een Pool die al lang voor de val van de muur in Nederland was, wil u beide kanten van het verhaal laten horen, zodat u zelf beter kunt beoordelen hoe de huidige situatie in Polen is.

Kosten voor de maaltijd zijn € 5,00, voor de lezing inclusief kopje koffie of thee € 3,50. Maaltijd plus lezing kost € 7,50.
U kunt zich aanmelden tot uiterlijk maandag 9 december via ABZ 073-657 20 00 of info@abzvught.nl   

Seniorenbus   

Geen vervoer? De Seniorenbus rijdt voor (W)etenstijd. De prijs voor leden is € 0,50 en voor niet-leden € 1,00 per rit. Er zijn beperkte plaatsen beschikbaar. Bel (’s ochtends) voor meer informatie de Seniorenbus: 073 – 711 31 91

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in