Home Zorg & welzijn 21e AED geplaatst in Helvoirt

21e AED geplaatst in Helvoirt

Zaterdag 7 november, is in Helvoirt de 21e AED opgehangen. Deze hangt op de locatie aan de Sint Nicolaasstraat 19. Het bijzondere van deze 21e AED is, dat deze AED geschonken is aan de Stichting 6-minuten-zone Helvoirt, door Vincent Streefland ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van zijn bedrijf VCW Streefland Installatietechniek. Een prachtig gebaar van Vincent; het getuigt van zijn betrokkenheid bij de Helvoirtse gemeenschap!
Helvoirt telt inmiddels 21 AED’s die 24/7 bereikbaar zijn en verspreid hangen in het dorp, zowel in het centrum als in het buitengebied. Maar liefst ruim 100 inwoners van Helvoirt kunnen een AED bedienen.

De Stichting 6-minuten-zone Helvoirt werd in 2008 opgericht. Deze Stichting beheert de AED’s en verzorgt de AED-cursussen, in samenwerking met de EHBO Helvoirt.
Gedurende de afgelopen 12 jaar hebben getrainde inwoners van Helvoirt meerdere levens kunnen redden van mede-inwoners!
Dankzij adequaat optreden van Vincent enkele maanden geleden, is het leven gered van een Vughtenaar die kampte met een hartstilstand!

Een AED (Automatische Externe Defibrillator) is een apparaat waarmee iemand met een hartstilstand een schok krijgt toegediend om zijn/haar leven te redden.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in