Home Wonen & werken ‘Weinig bouwlocaties buitengebied’ (1)

‘Weinig bouwlocaties buitengebied’ (1)

383
0

Maandagavond was bij van der Valk een bewonersavond over mogelijke bouwlocaties in het buitengebied van Vught en Cromvoirt. In 2 sessies van 1,5 uur werden 60 aanwezigen in corona-opstelling bijgepraat over mogelijke en kansrijke bouwlocaties.
Via woordvoerders van de gemeente en het ingehuurde bureau BugelHajema kregen de bezoekers via plaatjes een uitleg over het onderzoek. Er was een gemêleerd gezelschap aanwezig: bezorgde bewoners uit Cromvoirt, geïnteresseerden die wel in het buitengebied willen wonen/bouwen en eigenaars van gronden, die wellicht wat financiële voordelen zagen vanwege mogelijke grondverkoop en de Vughtse Natuur en Milieugroep en een vertegenwoordiger van landgoed Beukenhorst..
Toen na een uur uitleg de discussie wat moeizaam via een app op gang kwam, bleek het resultaat al met al wat teleurstellend. Er werden ‘snipperlocaties’ genoemd, zoals bij de A2 tegenover Voorburg achter de geluidswal, over de A2 naast het tuincentrum van Van der Bruggen en het weiland naast Health City. Een mogelijke grotere locatie is de Vijverbosweg. Hoewel deze tot nu weinig kans maakt, denkt men dat eerdere bezwaren (vanwege de kamsalamander) nu niet of minder zullen gelden en door de Provincie nu wel positief zal worden beoordeeld. In Cromvoirt betreft het vooral kleinschalige inbrei-locaties in de Lambertusstraat, Deutersestraat en Achterstraat.
(vervolg, deel 2 verschijnt donderdag op de site.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in