Home Wonen & werken Visie Gemeentebelangen op Woonwijze

Visie Gemeentebelangen op Woonwijze

Op 17 oktober jl. stelde Gemeentebelangen schriftelijke vragen aan het college van B en W naar aanleiding van de verandering systematiek woningtoewijzing die Woonwijze bekend maakte. Voor de inhoud van de vragen zie de www.gemeentebelangenvught.nl

Gelijktijdig stelde coalitiepartner PvdA/GroenLinks ook kritische vragen aan het college over de wijziging van Woonwijze.

Het belang van de Vughtse burgers staat bij Gemeentebelangen voorop. Daarom staat zij er voor dat bij de eerste toewijzing van sociale huurwoningen deze met voorrang worden aangeboden aan inwoners van Vught, Cromvoirt en straks Helvoirt.

Met de op handen zijnde verandering van Woonwijze zou de Vughtse burger de dupe worden.

Aansluiten bij Woonservice Regionaal betekent dat het zoekgebied voor de Vughtse woningzoekenden wordt vergroot. Tegelijkertijd houdt het ook in dat woningzoekenden uit de regio met een langere wachttijd voortaan eerder aanspraak kunnen maken op een sociale huurwoning in Vught, waardoor de kansen voor de Vughtse woningzoekenden worden verkleind.

Gemeentebelangen is blij dat Woonwijze heeft ingezien dat het laatste niet wenselijk is en daarom voorlopig de wijziging heeft opgeschort. Er zal een vervolgonderzoek komen met daarin meegenomen de ervaringen van collega corporaties uit de regio.

Gemeentebelangen houdt de Vughtse burger graag op de hoogte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in