Home Wonen & werken Verklein de kans op een inbraak

Verklein de kans op een inbraak

U kunt zelf veel doen voor een veilige woonomgeving en een veilig huis. Inbraak zit in een klein hoekje. Insluipers zijn binnen 30 seconden binnen. Alles wat ze nodig hebben is een openstaand raam, deur of schuifpui. Sluit daarom alles goed af. Of u nu even naar de supermarkt loopt voor een snelle boodschap, even een kopje koffie drinkt bij een straatgenoot of drie weken op vakantie gaat. Helaas blijkt achteraf vaak, dat veel van de inbraken voorkomen hadden kunnen worden. Het is belangrijk, dat u zich dit bewust bent. Sluit altijd ramen en deuren en draai de deuren op slot, als u (even) weggaat. Maak gebruik van buitenverlichting. Zet de groenbak niet onder het balkon en plaats de ladder in uw schuur. Verstop uw sleutels niet buiten onder de mat en plak nooit een briefje op de deur met ‘ben even weg’. Zorg ervoor dat uw deuren en ramen niet verborgen zijn achter hoge schuttingen, bomen of struiken. Op deze manier maken we het de inbrekers een stuk moeilijker. Inbrekers hebben geen vakantie!

Gaat u op vakantie?
Verklein dan de kans op een inbraak door het nemen van eenvoudige voorzorgsmaatregelen.
• Laat een bewoonde indruk achter (vraag of uw buren de auto op uw oprit zetten en/of de gordijnen af en toe open en dicht doen)
• Gebruik tijdschakelaars waarmee u ’s avonds licht kunt laten branden;
• Laat iemand uw post weghalen en voorkom een uitpuilende brievenbus of post op de mat achter de voordeur;
• Vraag uw buren op uw woning te letten als u op vakantie gaat en maak gebruik van de burenkaart. De burenkaart is gratis af te halen bij de ontvangst- en informatiebalie van het gemeentekantoor;
• Sluit uw woning, maar ook uw schuur, garage of berging goed af;
• Vermeld niet op Twitter of Facebook, dat u bijvoorbeeld drie weken in Frankrijk zit.

Veilig, inbraakvrij Vught!
Elke inbraak is er één te veel. Daarom doen politie en gemeente hun uiterste best om de veiligheid in Vught te vergroten, maar dat kunnen we niet zonder u. Uw oplettendheid en hulp spelen een grote rol. Ziet u iemand in de tuin van uw vakantievierende overburen? Of kijkt een onbekend iemand met veel belangstelling bij verschillende huizen naar binnen? Voelt u aan dat dit niet klopt? Of bent u getuige van een inbraak of een poging tot inbraak? Bel dan gelijk 112.
Samen kunnen we Vught nog veiliger maken en houden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in