Home Wonen & werken Uitspraak Raad van State plannen de Braacken

Uitspraak Raad van State plannen de Braacken

Op 4 februari j.l.heeft de voorzieningenrechter van de Afd. Bestuursrechtspraak van de Raad van State uitspraak gedaan inzake een verzoek van een bewoner, die beroep had ingesteld tegen het Raadsbesluit van 17 september 2020, inzake de vaststelling van het bestemmingsplan ‘De Braacken van Mariënhof’.
Het plangebied ligt tussen de Loyolalaan in het westen, de Aert Heymlaan in het oosten en de Helvoirtseweg of N65 in het zuiden.
Het plan voorziet in de ontwikkeling van maximaal 33 woningen in het westelijk deel van het plangebied, op het terrein van het voormalige verzorgingstehuis voor ouderen en zorgbehoevenden De Braacken en de daarbij gelegen kapel aan de Loyolalaan. Verzoeker woont aan de locatie, ten noordwesten van het plangebied en kan zich niet verenigen met de bouw van de vier villa’s aan de noordkant van het plangebied en heeft verschillende gronden aangevoerd, onder andere stelt hij dat er geen behoefte bestaat aan dure villa’s, maar vooral aan middenklasse woningen. Ook is volgens verzoeker niet onderbouwd waarom aan die behoefte niet binnen het bestaand stedelijk gebied zou kunnen worden voldaan en is niet aangetoond dat voor de geplande woningbouw geen alternatieve locaties in Vught en de regio bestaan. Hij beoogt met zijn verzoek onomkeerbare gevolgen van de inwerkingtreding van het plan te voorkomen.
Uiteindelijk heeft de voorzieningenrechter op alle onderdelen het verweer van de bewoner verworpen.(in de rapportage wordt dat het betoog faalt genoemd)

Na afweging van alle betrokken belangen is er geen aanleiding om het verzoek om het treffen van een voorlopige voorziening af te wijzen.
De voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State wijst derhalve het verzoek af.


3 REACTIES

  1. [* De Shield Security plugin heeft dit bericht als “Pending Moderation” gemarkeerd. Reden: Gefaalde Bot Test (verlopen) *]
    U geeft aan dat de voorzieningenrechter een uitspraak is gedaan… u beschrijft het verzoek van de indiener, maar ik zie de uitspraak niet… ik snap de essentie dus niet van dit artikel.

  2. U geeft aan dat de voorzieningenrechter een uitspraak is gedaan… u beschrijft het verzoek van de indiener, maar ik zie de uitspraak niet… ik snap de essentie dus niet van dit artikel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in