Home Wonen & werken SP Vught wil 0% huurverhoging

SP Vught wil 0% huurverhoging

Op 27 april viert Nederland geen Koningsdag maar Woningsdag. Maar Woningsdag zou nog veel leuker zijn als iedereen goed en betaalbaar kan wonen en geen vele tientallen procenten van het huishoudbudget hoeft te besteden aan een dak boven het hoofd. 

Vorig jaar had al de helft van de huurders moeite met het betalen van de huur. En velen krijgen het nu nog moeilijker, omdat op dit moment veel gezinnen in Nederland door de coronacrisis te maken hebben met een terugval in inkomsten. Maar ondertussen gaan de huren per 1 juli voor velen nog verder omhoog. De SP roept daarom alle huurbazen op om de huurverhoging te stoppen, want 0% is genoeg! 

“Per direct de huren bevriezen is noodzakelijk. Wij roepen dan ook iedereen op, huurder of niet, die deze mening deelt om steun uit te spreken. Zo laten we samen zien dat we willen dat de minister, wethouders en verhuurders deze noodzakelijke eerste stap zetten.” In de Eerste Kamer werd deze week een motie van SP senator Tiny Kox aangenomen om de huren te bevriezen. Daarmee is het nog niet zeker dat het kabinet dat ook gaat doen. Voor de SP is huurbevriezing slechts een eerste stap. Veel meer is nodig om uit de wooncrisis te komen. 

SP-afdeling Vught: “Lokaal zien we de afgelopen jaren veel huurders die in de knel komen. Het Vughtse College neemt al jaren voorzieningen voor betaalbaar wonen niet serieus, waardoor grote groepen Vughtenaren voortdurend buiten de boot vallen en niet fatsoenlijk kunnen wonen. Huurverhogingen zijn daarbij extra schokkend.
Steun deze oproep en actie op  http://sp.nl/stopdehuurverhoging.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in