Home Wonen & werken Rozenoord : woningbouw 1

Rozenoord : woningbouw 1

Het huidige gebouw Rozenoord, Vlierthonk en Elisabethstraat 1a krijgt door de verkoop aan Bouwbedrijf Dura Vermeer een woonbestemming.
Wethouder Pennings en dhr. Beukenboom ondertekenden woensdag een koopovereenkomst van 1,8 miljoen. Er komen 35 middeldure huurappartementen (750-1000 Euro). De nieuwe eigenaar bouwde eerder al het Centrumplan West en La Couronne (Irenelaan).
Het nieuwe plan houdt rekening met de historische waarden, onder andere door hergebruik van sloopmaterialen. Er komt een openbare binnentuin met bankjes en een half verdiepte parkeergarage voor 45 plekken. Verder is er veel aandacht voor de flora en fauna met onder andere beukenhagen, Japanse sierkers en insectenkasten. Energiemaatregelen zoals zonnepanelen, gasloos en warmtepompen, die zowel voor verwarming als de verkoeling zullen zorgen, leveren een zeer lage maandelijkse energierekening op. Een ‘verheugde” wethouder Pennings komt hiermee tegemoet aan de roep om middeldure huurwoningen, die mede de doorstroming bevordert.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in