De officiële opening met een groot feest en hapjes moet vanwege het coronavirus achterwege blijven, maar eigenaar Ferid Delaya schenkt hier later nog een keer aandacht aan. Vanmiddag om 16:00 uur gaat zijn nieuwe restaurant YUM open waarmee hij zijn grote droom heeft waargemaakt om ooit een eigen restaurant te starten. Ferid heeft al 13 jaar ervaring in de horeca en is voorheen sous-chef geweest bij restaurant DIT in ’s-Hertogenbosch. Het wordt een werelds restaurant met wereldse gerechten zoals sushi, poke bowls, gemarineerde kalfsspareribs en malse Black Angus. Ferid is geboren in Kosovo en in 1998 samen met zijn ouders, broer en zus naar Nederland gekomen. Hij vindt het belangrijk dat alle culturen terecht kunnen in zijn restaurant. Zijn restaurant is 7 dagen in de week geopend van 16:00 uur tot 23:00 uur. Op de website van YUM (www.yumonline.nl) kunnen de mensen de menukaart bekijken en overige informatie over het restaurant en over de coronamaatregelen lezen. Er is voor de deur van het pand nog ruimte voor een terras. Ferid heeft hier een vergunning voor ingediend en wacht op antwoord van de gemeente. Er zijn volgens Ferid twee goede redenen om naar zijn restaurant te komen: zijn kookkunst en de prijsverhouding. Op dit moment kan er vanwege het coronavirus alleen maar afgehaald worden of gebruik gemaakt worden van de bezorgservice, maar binnenkort mogen de gasten ook weer binnen eten en daar is plaats voor 25/30 mensen.
Presentatie: Ger Posthuma – techniek Ralph van Dongen.
Luister hier naar het volledige interview van NOVO3-live met Ferid Delaya van restaurant YUM.