Home Blikveld Puck Visser en Marco Ketelaars dromen van wonen in een Tiny House

Puck Visser en Marco Ketelaars dromen van wonen in een Tiny House

Kleinschalig wonen in het groen, in de natuur, waar betaalbaar kan worden gewoond. Een aantal initiatiefnemers heeft het idee opgepakt voor ‘Tiny Houses’, duurzaam bouwen in de gemeente Vught. Twee van hen, Puck Visser en Marco Ketelaars, vertelden zaterdag 24 oktober in het Novo3 programma Blikveld enthousiast over de plannen.

“Vera de Bever een van onze groepsleden is begin 2020 gestart met de Facebookpagina Tiny Houses Vught. Vera was al in gesprek met Brecht Gerritse, gemeenteraadslid in Helvoirt, toen wij ons maanden geleden aansloten bij de groep Klein Groenrijk. Gerritse is initiatiefnemer van het opstarten van projecten voor circulair bouwen in çommunities, waaronder in Helvoirt”, vertelt Puck Visser.  

Kernpunten van ‘Tiny Houses Vught’ zijn volgens Marco Ketelaars: “minimalistisch (denk aan circa 50 m2 per huis), duurzaam (bouwen met natuurlijke materialen en makkelijk demontabel), bij voorkeur wonen in de natuur, (deels) zelfvoorzienend, minder spullen (dus minder voetafdruk), meer vrijheid, samen de natuur versterken. Belangrijk is het gemeenschappelijke maar wel met ieder een eigen plek.”

Er is veel belangstelling voor het initiatief. Tijdens de on-line informatieavond van Klein Groenrijk op woensdag 21 oktober hadden zich ruim 200 belangstellenden ingeschreven. Veel jonge mensen en gezinnen, maar ook gemeenteraadsleden die benieuwd zijn naar het initiatief.

Presentatie: Peter Corvers en Berry van de Water. Techniek: Ralph van Dongen.

Luister hier het volledige interview met Puck Visser en Marco Ketelaars terug.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in