Home Ouderenhuisvesting Ouderen willen in Vught blijven wonen

Ouderen willen in Vught blijven wonen

Koos van der Zouwe, projectleider van de projectgroep Wonen van Ouderen Samen, zegt in een interview door Joke Postma dat er in Vught niet wordt geluisterd naar de wensen van een steeds groter wordende groep ouderen.

Koos van der Zouwe (71jr.), projectleider Wonen Ouderen Samen Vught

Ouderen wonen in te grote gezinswoningen

Koos van der Zouwe: “Ouderen willen graag in Vught blijven wonen als ze uit hun (te) grote gezinswoning weg willen. Zij kiezen ervoor om gelijkvloers te wonen in een patiobungalow of appartement met royale buitenruimte. Alleen wordt er in Vught niet geluisterd naar de wensen van deze steeds groter wordende groep. Voor de doorstroming op de woningmarkt maar vooral voor de senioren zelf zou het goed zijn als er voor hen meer betaalbare en geschikte woningen gebouwd worden in Vught.”

Dichtbij voorzieningen en openbaar vervoer

“Om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen is het belangrijk dat de gewenste seniorenwoningen gebouwd worden bij winkelcentra en openbaar vervoer. Kleinschalige woonprojecten waar eventueel zorg voorhanden is hebben de voorkeur. Overleg van de gemeente met ouderenorganisaties vooraf over bestemmingplannen en inrichting is zeer gewenst.”

Gemeente

“In het coalitieakkoord van de gemeente is afgesproken dat nieuwe woningbouwprojecten worden ingericht met de formule 40/40/20: 40% betaalbaar, 40% middelduur en 20% duur. Dit geldt dus niet voor bestaande bouwprojecten, zoals bijvoorbeeld De Braacken. Dat is voor de Vughtse senioren een gemiste kans. Verder zit er weinig schot in locaties die zeer geschikt zijn voor seniorenwoningen, zoals De Wieken en De Baarzen.”

Verkiezingen

“Binnenkort zijn er verkiezingen in de gemeente Vught. Bekijk de programma’s van de politieke partijen en beoordeel wat de verschillende partijen doen aan de woningnood onder senioren in Vught.”
Een verwijzing naar de partijprogramma’s is te vinden op de website van Ouderen samen.

Habitat Wooncoöperatie

Koos van der Zouwe: “Habitat maakt zich sterk voor meer bouwlocaties voor seniorenwoningen. Dat kunnen zowel koop- als huurwoningen zijn in de middel dure klasse. Bij Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) hebben 60-plussers invloed en zeggenschap over de te bouwen woning. Habitat wil partij zijn in gesprekken met gemeente en particulieren over locaties en vrijkomende gebouwen die geschikt zijn voor onze doelgroep.”

Senioren hebben haast

“Senioren willen graag op korte termijn verhuizen. Ze hebben geen jaren de tijd om te wachten tot er plannen ontwikkeld zijn, maar willen vooruit. Te lang wachten met verhuizen kan leiden tot onveilige situaties thuis.”

Ouderen Samen

“Ouderen Samen blijft zich actief inzetten voor de nieuwbouw van betaalbare, drempelloze koop- en huurwoningen. De Woonadviseurs adviseren en informeren senioren om hun huidige woning veiliger en comfortabeler te maken in afwachting van nieuwbouw.”

Informatie

Kijk op de website van Ouderen Samen onder nieuws voor meer informatie.
Mail naar: info@ouderensamen.nl

2 REACTIES

  1. Hoi, dank voor plaatsing, maar hier staat het oude logo boven. In 2020 hebben we een nieuw logo gekregen, het rode vierkante logo dat onderaan het bericht staat. Op de website van Oudere Samen staat bij het bericht een mooie breedtefoto.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in