Home Wonen & werken Optiek van de Kamp: al 50 jaar zorg voor uw ogen

Optiek van de Kamp: al 50 jaar zorg voor uw ogen

Wat hebben Vrouw Holle uit De Efteling en zanger Jett Rebel met elkaar gemeen? Ze dragen allebei een bril van … Optiek van de Kamp! Het is woensdag 9 december een halve eeuw geleden dat Jan van de Kamp zijn zaak in Vught opende, in de Marktveldpassage. De optiek is alweer sinds 1979 te vinden aan de Heuvel. “Op het mooiste plekje van Vught”, stelt Jan-Wouter van de Kamp, die de zaak na het overlijden van zijn vader overnam.

‘Uw ogen zijn onze zorg’, zo luidt het motto van Optiek van de Kamp. Een door en door Vughts bedrijf, dat een feestje te vieren heeft, maar niet kán vieren. Dat betekent dat er láter bij het 50-jarig bestaan van het zelfstandige optiekbedrijf wordt stilgestaan. “Ik had er ook geen zin in om nu een week lang iedereen 50 euro korting op een bril te geven”, stelt Jan-Wouter. Die was 5 jaar jong toen zijn vader in 1970 de deuren van de optiek opende, destijds nog in de Marktveldpassage. “Mijn vader werkte als bedrijfsleider bij een optiek in Alkmaar maar wilde graag voor zichzelf beginnen. Hij ging op zoek naar een plek in de markt. De keus ging toen tussen Vught en Den Helder. Het werd Vught, omdat hier de passage toen werd gebouwd. Daar heeft hij nooit spijt van gehad. Ik trouwens óók niet.”

Heuvel
Optiek van de Kamp was de eerste optiek-speciaalzaak in Vught. Jan van de Kamp bleef in totaal 9 jaar in de passage zitten, totdat de ruimte daar te klein begon te worden. Aan de Heuvel werd een plek gevonden, waar de familie daarna nooit meer is weggegaan. Jan-Wouter bracht van jongs af aan veel tijd in de optiek door en begon daar in 1989 als medewerker. “Dat was écht mijn eigen keus, daar heeft mijn vader me geen moment bij gepusht.” Hij nam de zaak over, nadat zijn vader 14 jaar geleden overleed. Jan van de Kamp was in Vught een graag geziene verschijning: voorzitter van het MKB, raadslid en zelfs wethouder. De familie Van de Kamp voelde én voelt zich als een vis in het water in de optiek en de oogzorg. “Wij houden ook de gezondheid van de ogen in de gaten”, stelt Jan-Wouter. “Een optiek is laagdrempeliger dan een oogarts. Mensen komen eerst hier. Wij verwijzen ook wel door.” Op de vraag hoe hij hoopt dat zijn klantenkring de 50 jaar jonge zaak ervaart, is hij stellig: “Als betrouwbaar en eerlijk. De klant is hier nog steeds koning.”

Vrijheid
Jan-Wouter geniet ook na 50 jaar Optiek van de Kamp nog altijd van de vrijheid, de eigen collectie en de eigen filosofie. Hij voelt zich als ondernemer uitermate prettig in Vught, kan bogen op een grote trouwe klantenkring en heeft met Bram, Twan, Sanne, Charmaine én Yaiza een sterk team om zich heen. De jubileumplannen schuift hij door naar 2021. Ook na het gouden jubileum draait Optiek van de Kamp gewoon verder op de vertrouwde voet. Jan-Wouter: “Wij durven te blijven investeren in nieuwe collecties. Dat wordt ook van ons verwacht: dat we als eerste de leukste brillen binnen hebben.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in