Home Wonen & werken Open Coffee-jaar 2020 is voorbij

Open Coffee-jaar 2020 is voorbij


De organisatie van de Open Coffee laat weten dat het Open Coffee-jaar 2020 voorbij is. De bijeenkomsten op de derde woensdag van november én december bij Kasteel Maurick gaan dus niet door. December was al eerder afgelast omdat het te kort op de kerstdagen zou vallen, maar inmiddels is ook besloten om de bijeenkomst van 18 november te laten vervallen. De reden is even simpel als pijnlijk: de onoverzichtelijke situatie, die wordt veroorzaakt door Corona.

De organisatie kijkt terug op een bijzonder 2020. Het begon allemaal nog ‘normaal’. In januari en februari waren er in de personen van Bram van Hoek (die zich inmiddels noodgedwongen opnieuw heeft uitgevonden) en Eef van Opdorp twee hele bevlogen sprekers te gast. Zij vertelden voor goedgevulde zalen vol vuur over hun zakelijke passies. Een passend vervolg kregen deze bijeenkomsten echter niét. De OCV van 18 maart sneuvelde onder invloed van het coronavirus en ook in april en mei bleef het op de derde woensdagochtend van de maand noodgedwongen stil op Kasteel Maurick.

Gelukkig kon vanaf juni de draad weer opgepakt worden, zij het in aangepaste vorm. Vier maanden op rij was er een kleiner gezelschap te gast op het terras en in de tuin van het prachtige kasteel. Daar was het aangenaam toeven en bijpraten, onder het genot van een heerlijk kopje koffie of thee. Zelfs de vakantiemaanden juli en augustus, waarin traditioneel geen OCV georganiseerd wordt, waren druk bezocht. In september werd weer begonnen met de 1-minuut pitches. Na aanvankelijke gereserveerdheid stond iedereen hierna te trappelen om alle aanwezigen te vertellen over zijn of haar dienst of product. Ook het idee om workshops te gaan organiseren viel in goede aarde. Inmiddels is dit, begrijpelijk, op de langere baan geschoven. In oktober, het moment dat iedereen weer naar binnen moest, zetten de opgeschroefde corona-maatregelen weer een streep door de rekening.

Vooruitkijken
En dus? Dus wordt het zeker 2021, voordat de draad weer opgepakt kan worden. Wannéér in 2021: dat is op dit moment nog koffiedik kijken. Feit is én blijft dat de organisatie graag weer met de maandelijkse bijeenkomsten terugkomt. Maar dat moet dan wél veilig kunnen, zodat de gezondheid van iedereen geborgd is. Dus of het januari, februari of misschien nog wel een paar maanden later wordt: dat blijft nog even afwachten. Jullie kunnen er in elk geval van verzekerd zijn dat de organisatie staat te popelen om iedereen weer te mogen begroeten.
Graag tot snel dus! En: blijf gezond!
Organisatie Open Coffee Vught en omstreken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in