Home Wonen & werken Update: Nog best veel winkels open

Update: Nog best veel winkels open

Sinds de afgekondigde ‘Lockdown’ door premier Rutte leek het erop dat alles op slot zou gaan. Echter als je een rondgang maakt door het Vughtse dan blijken er best veel winkels open te zijn in het Vughtse centrum en Moleneindplein. Winkels, die eerste levensbehoeften in hun pakket hebben, mogen sowieso open blijven.

De zogenaamde niet-essentiële winkels zoals bouwmarkten, tuincentra, schoen- en kledingwinkels en interieurwinkels zijn fysiek gesloten. De horeca blijft gesloten maar hebben bijna allemaal een afhaalservice. (Primera en Bruna zijn alleen open als ophaalpunt en voor post.)

De meeste gesloten winkels zijn vaak wel online bereikbaar en kun je via hun website toch voorlichting krijgen en eventueel je bestellingen plaatsen. Ook zijn ze telefonisch bereikbaar voor advies. Alle winkels, die minimaal 30% voeding in hun assortiment hebben mogen voor die producten open zijn o.a. Hema en Action. Action heropende vandaag de winkel weer. Andere producten mogen daar niet verkocht worden.

Update 16-12
Na aanscherping van de regels vanuit het Rijk mogen enkel winkels open, die 70% van de omzet uit voeding halen, dat betekent dat Hema en Action
vanaf donderdag 17 december weer gesloten zijn.

Dierenwinkels, drogisterijen, apotheken, natuurvoedingswinkels, slijterijen, slagers, bakkers, garages, opticiens, audiciens en kaaswinkels, stomerijen, groentewinkels, cafetaria’s, banken, zijn open. Bloemenzaken, die buiten hun waren verkopen, mogen open zijn. Ook de weekmarkt op het Moleneindplein (inclusief gebakskraam) gaat gewoon door.

Impressiefoto’s:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in