Home Ouderenhuisvesting Kritische vragen ‘Vught Participeert’ over woningbouw Vught

Kritische vragen ‘Vught Participeert’ over woningbouw Vught

De vereniging ‘Vught Participeert’ maakt zich zorgen omdat het college van B&W van de gemeente Vught weinig doet aan de verbetering van de huisvesting voor jongeren en senioren. Volgens Vught Participeert zegt het college te erkennen dat er behoefte bestaat aan betaalbare huisvesting voor starters en ouderen en dat dit onverminderd hoog op de agenda staat. Ook zegt de gemeente dat er de wens is om samen te werken met de verschillende partijen om de diverse uitdagingen voor huisvesting op te pakken en te zorgen dat er gemeentebreed mogelijkheden komen. Deze intentie van het college klinkt mooi maar is volgens ‘Vught Participeert’ in strijd met de beleidspraktijk van de afgelopen jaren.
Daarom heeft ‘Vught Participeert’ concrete vragen over het woningbouwbeleid aan het college voorgelegd. Daarmee wordt beoogd de eigen leden van de vereniging te informeren.
Vught Participeert heeft het college gevraagd om binnen drie weken te reageren.
Hierbij de te downloaden brief van ‘Vught Participeert’ aan college van B&W Vught:

Vragen van ‘Vught Participeert’ aan B&W gemeente Vught

  • Het zou normaal moeten zijn om burgers in een vroeg stadium te betrekken bij de ontwikkeling van ruimtelijke plannen. In een stadium dat er nog geen toezeggingen of afspraken zijn vastgelegd. Wanneer en op welke wijze gaat uw college burgerparticipatie zoals het echt bedoeld is, in beleid vastleggen en uitvoeren?
  • Hoe gaat u deze participatie organiseren voor de diverse projecten, bekend en nog onbekend, die in voorbereiding zijn?
  • Wat is in de laatste 4 jaar, sinds de Woonvisie 2016, concreet bereikt per inwonersgroep?
  • Hoe sluiten de actuele en komende woningbouwontwikkelingen aan op de woonbehoefte die past bij demografische ontwikkelingen ten aanzien van de samenstelling van de bevolking naar leeftijd en huishoudensgrootte?
  • Wanneer en op welke locaties denkt u de opgelopen achterstand aan geschikte woningen voor starters en ouderen in het middensegment in te lopen?
  • Welke toezeggingen kunt u doen aan starters en ouderen in Vught over wanneer en waar zij een aan hun leeftijd aangepaste en betaalbare woning kunnen betrekken?

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in