Home Wonen & werken Het gaat goed met de woonstichting 3

Het gaat goed met de woonstichting 3

Het gaat zeer goed met de woonstichting Charlotte van Beuningen. Zij noteerden een positief jaarresultaat van € 68 miljoen. De ruim 3.000 woningen zijn maar liefst € 65 miljoen meer waard geworden door de stijging van de huizenprijzen. Financieel heeft de woonstichting haar zaakjes prima voor elkaar. Het geld wordt bewaard als veilige buffer voor mogelijke tegenvallers. Maar ook voor onderhoud, isolatie van woningen en vernieuwing van de ICT zijn nieuwe investeringen noodzakelijk.
De woonstichting beheert nu 3.138 woningen in diverse prijsklassen:
* goedkoop tot € 432 (577 X)
* betaalbaar tot max. € 663 (2195 X)
* duur tot € 737 (256 X) (huursubsidiegrens)
* boven huursubsidie > € 737 (110 X).
Er zijn echter 5.000 woningzoekenden, waarvan ruim 900 actief zoekenden. Het aantal toewijzingen is slechts 158. Er is in 2019 geen nieuwbouw opgeleverd.
De oplevering van de grote Zeeheldenbuurt komt eraan, waarvan overigens maar een klein aantal oude bewoners terugkeert. Het Isabellaveld is nu ook ten dele opgeleverd. Blijft echter over: moet er niet meer (vooral door de woonstichting) gebouwd worden voor de diverse doelgroepen, die met smart op een woning zitten te wachten. Het vinden van nieuwe bouwlocaties is moeilijk, zeker in een groene omgeving als Vught, waar met argusogen door allerlei groeperingen wordt gekeken naar mogelijke bouwontwikkelingen.
Zorgpark Voorburg, op het terrein van Rainier van Arkel, lijkt een uitgelezen kans om de achterstand wat in te lopen. Hoevensestraat, ook aangewezen als mogelijke nieuwbouw locatie, ligt misschien bij de provincie nog gevoelig. Net als de locatie Vijverboschweg tot Jagersboschlaan.
Aan de ene kant roepen we voor bouwen voor de eigen bevolking om de jeugd in Vught te houden en de doorstroming te bevorderen, aan de andere kant is de natuurbescherming die dat min of meer belemmert. Een groot dilemma dus. Benieuwd wat de politieke partijen daar in hun verkiezingsprogramma van vinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in