Home Wonen & werken Heineken in de brand

Heineken in de brand

Er heeft zondagmiddag brand gewoed bij de brouwerij van Heineken aan de Rietveldenweg in Den Bosch. De zonnepanelen op het dak van een opslaghal van de brouwerij stonden in brand. De rookwolken waren vanuit de verre omtrek te zien.
De brand ontstond rond 14 uur. Iets voor 15 uur werd het sein ‘brand meester’ gegeven.

Of de brand ook in de zonnepanelen is ontstaan, moet volgens een woordvoerder van de brandweer uit onderzoek blijken. In de hal waren medewerkers aan het werk toen de brand ontstond. Het pand is dan ook ontruimd en medewerkers moesten naar buiten.

De brandweer rukte met 3 wagens uit omdat het ging om een uitslaande brand. Er zouden bij de brand geen schadelijke stoffen zijn vrijgekomen. De brandweer deed wel metingen.

Een wijkagent liet zondag meteen al weten dat de brand woedde op het dak. Ook zei hij, dat de de zonnepanelen op het dak van de brouwerij in brand stonden. Hij adviseerde omwonenden om ramen en deuren te sluiten.

Vorig jaar breidde de bierbrouwer in Den Bosch het aantal zonnepanelen op het dak van de brouwerij nog fors uit. In totaal liggen er nu 16.569 zonnepanelen.

foto’s Bart Meesters Multi Media

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in