Home Wonen & werken Geslaagde actie politie en buurtpreventieteam

Geslaagde actie politie en buurtpreventieteam

Op dinsdag 6 oktober hielden de politie en het Buurtpreventieteam Vught een gezamenlijke actie. Buurtpreventie ging op pad in het kader van het ‘Donkere Dagen Offensief’ en de politie hield op verschillenden plekken in Vught verkeerscontroles. De acties waren erop gericht om woninginbraken tegen te gaan, bewoners bewuster te maken, samenwerking te bevorderen en de (verkeers-)veiligheid in Vught nog verder te vergroten.

Donkere Dagen Offensief: De dagen worden korter en donkerder. Een reden voor inbrekers om hun slag te slaan. Daarom heeft het Buurtpreventieteam een zogenaamde DDO (Donkere Dagen Offensief) actie gehouden. Ze wezen inwoners op ongunstige- en onveilige situaties rond het huis en gaven preventief advies om woninginbraken tegen te gaan. Soms legden zij een ‘wit voetje’ neer bij woningen om inwoners bewust te maken. Op dit ‘wit voetje’ staat: Deze voetafdruk had van een insluiper kunnen zijn.

Verkeerscontrole: Op verschillende plekken in de gemeente Vught heeft de politie verkeerscontroles gehouden. Zowel agenten van het wijkteam Vught als van Team Verkeer deden mee aan de controles. Er zijn veel auto’s, snorfietsen en brommers gecontroleerd. Bij sommige brom- en snorfietsers bleek de constructiesnelheid (de snelheid waarvoor een voertuig gemaakt is) te hoog te zijn. Hier zijn bekeuringen voor uitgeschreven. Ook bleken diverse bestuurders een telefoon in hun handen te hebben tijdens het rijden. Zij kregen ook een bekeuring.

Preventietips tegen inbraak: Sluit altijd ramen en deuren en draai de deuren op slot, als u (even) weggaat. Maak gebruik van buitenverlichting. Zet de groenbak niet onder het balkon en plaats de ladder in uw schuur. Verstop uw sleutels niet buiten onder de mat en plak nooit een briefje op de deur met ‘ben even weg’. En zorg ervoor dat uw deuren en ramen niet verborgen zijn achter hoge schuttingen, bomen of struiken. Op deze manier maken we het de inbrekers een stuk moeilijker.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in