Home Blikveld Charlotte Beukeboom: “Wij zijn ontzettend sterk in ‘Omdenken’ ook in donkere dagen...

Charlotte Beukeboom: “Wij zijn ontzettend sterk in ‘Omdenken’ ook in donkere dagen ontstaan er mooie dingen”

Charlotte Beukeboom, directeur-bestuurder van de Charlotte van Beuningen Woonstichting was zaterdag 9 mei te gast in het programma Blikveld. Ook de Woonstichting werd geconfronteerd met de gevolgen van het corona virus maar de oplossingen waren er ook. Zo was binnen een dag geregeld dat het merendeel van de medewerkers thuis kon werken en met de onderhoudspartners werden prima afspraken gemaakt dat alleen noodzakelijk onderhoud of spoedoperaties konden worden verricht.
De bewoners belden alleen maar als het echt noodzakelijk was.
Nu is er een situatie dat gewone reparaties weer gemeld kunnen worden en er op een veilige manier gewerkt kan worden.
De Charlotte van Beuningen Woonstichting heeft 3200 woningen, waarvan een kleine 150 woningen in Den Bosch en een plukje woningen in Moergestel en Oisterwijk. De druk op de woningmarkt is groot vertelde mevrouw Beukeboom: “We hebben lange wachttijden, de inschrijftijd bedraagt nu 9 jaar en we hebben 3.000 woningzoekenden. Een aantal van hen zoekt niet per se acuut maar we zien wel een sterke stijging van het aantal spoedzoekers. Uit onderzoeken blijkt dat we een tekort hebben en de komende jaren hard aan de slag moeten om te voldoen aan de vraag naar woningen. Uiteraard doen we dit in nauwe samenwerking met de gemeente Vught. De grote Zeeheldenbuurt zal zeker zorgen voor enige verlichting. We bouwen daar 150 woningen onderverdeeld in woningen voor kleine gezinnen, een seniorencomplex met gelijkvloerse woningen en beneden- en bovenwoningen voor starters. De wijk wordt in een mooie tijdloze architectuur gebouwd en is de eerste gasloze wijk in Vught. Er zijn veel bomen blijven staan en op de plek van de voormalige basisschool De Globe komt een parkje. Daarmee zijn we ook tegemoetgekomen aan de wens van omwonenden”.

De Charlotte van Beuningen Woonstichting heeft ervoor gekozen om de huurverhoging per 1 juni te verschuiven naar 1 oktober. Hierdoor krijgen een aantal huurders even lucht, want dat het water bij sommige mensen aan de lippen staat is duidelijk. Voor hen levert de stichting maatwerk.

Tot slot blikt Charlotte Beukeboom terug op alle hartverwarmende initiatieven die bij de stichting, maar zeker ook in de samenleving van Vught ontstaan om elkaar een hart onder de riem te steken.

Trots is zij op alle vrijwilligers en medewerkers: * vrijwilligers van de Rode Rik, Molenhoek en andere ontmoetingsruimten die de krachten bundelden en zorgden voor een persoonlijke kaart bij alle huurders * bemoedigende spreuken en tekeningen van kinderen in woongebouwen en *de muzikale lichtpuntjes bij alle wooncomplexen.
Dan is er ook nog een nieuw initiatief van vrijwilligers. Jarige huurders kunnen zich bij de stichting melden en dan zorgen de vrijwilligers voor een leuke attentie. Juist voor ouderen die hun verjaardag niet op de manier kunnen vieren zoals ze dit gewend zijn, is dit een mooi lichtpuntje.

Presentatie Berry van de Water en techniek Ralph van Dongen.

Beluister hier het interview met Charlotte Beukeboom.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in