Home Blikveld Centrumplan Oost wordt ‘zuster’ van westkant

Centrumplan Oost wordt ‘zuster’ van westkant

Green Real Estate vindt dat het centrum van Vught potentie heeft om voor wonen, werken en winkelen een toplocatie te maken. De huidige Markveldpassage is niet meer van deze tijd.
Er ligt een nieuw plan, dat voorziet in de bouw van 88 woningen met winkels in de ‘plinten’. Voor de bewoners komt er een ondergrondse parkeergarage en een grote binnentuin op het dak van de winkels.
Paul van der Eng, te gast bij NOVO3 Blikveld, meldde dat de omgevingsvergunning is aangevraagd. “We willen een kwaliteitsimpuls creëren die voor langere tijd een positief gevoel oplevert voor bewoners en winkeliers en winkelend publiek. Het winkelgebied wordt een branche-mix van grotere zaken zoals AH, Etos, Zeeman, Bruna en Hema met volop plaats voor lokale winkeliers en dag-horeca die extra jus geven aan gezellig winkelen en verblijven. Om dit alles te realiseren is veel tijd gestoken in overleg met alle partijen. Wij willen iets neerzetten waar zoveel mogelijk partijen tevreden mee zijn. Mede daardoor zijn bijvoorbeeld de plannen van renovatie omgezet naar complete nieuwbouw. Met name de verkeerssituatie en het laden en lossen heeft onze aandacht, mede naar aanleiding van reacties van bewoners. Daar zijn ook diverse onderzoeken naar gedaan. Er komt een tijdelijke AH met Etos op het terrein van het voormalige postkantoor. We hopen in januari 2021 te mogen starten met de sloop. De bouw duurt in totaal 2 jaar,” aldus van der Eng.
De aanvraag voor de omgevingsvergunning ligt 6 weken na publicatie ter inzage. Uiteraard kan daarop gereageerd worden.

Beluister hier het volledige gesprek met Paul van der Eng bij NOVO 3 Blikveld.
Presentatie Erik Overman en techniek Ludo Servais.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in