Home Wonen & werken Buurt Bingo valt in de smaak

Buurt Bingo valt in de smaak

De afgelopen zomerperiode hebben er op verschillende plaatsen in Vught buurtbingo’s plaatsgevonden. Bij iedere buurtbingo was het een gezellig samenkomen van buurtbewoners. Maar hoe is dit ontstaan en wie zitten er achter de organisatie?

Het begon met een buurtbingo bij Mariaplein en omgeving, georganiseerd door vrijwillige wijkondersteuner Adrie van Putten en een actieve bewoonster. Jos, Monique en Peter, vrijwillige wijkondersteuners, hoorden van deze leuke en gezellige activiteit en bedachten zich geen moment, dat willen wij op meerdere plaatsen in Vught. Peter is in de wijk Vijverhof gaan informeren of bewoners behoefte hadden aan een buurtbingo en dit bleek het geval. Natuurlijk moesten er ook prijzen geregeld worden en hiervoor werden Charlotte van Beuningen – woonstichting en Welzijn Vught benaderd. Beiden organisaties zeiden een klein bedrag toe voor de prijzen. Ook werd de Jumbo Moleneindplein gevraagd voor een sponsoring en ook zij gaven een mooie bijdrage. De schoolbus van Welzijn Vught werd geregeld en bij Jan Hamers mocht de geluidsinstallatie tegen een gereduceerd tarief gehuurd worden. Zo ontstond een reeks van meerdere buurtbingo’s op verschillende plaatsen: Vijverhof, Veldhoeve, Turfveld, Mariaplein en Repelweg. Steeds was er een opkomst van 20 tot 45 bewoners. Jos, Monique en Peter brachten van tevoren flyers rond in de betreffende wijk zodat bewoners wisten dat de buurtbingo er aan kwam en zij zich aan konden melden. Op de flyer werd ook aangegeven hoe er omgegaan moest worden met de RIVM maatregelen in verband met het corona virus en ook tijdens de bingo werd dit nog eens duidelijk herhaald.

Gaandeweg de tijd werden er nieuwe sponsoren binnengehaald, want ook Dit of Dat, Primera Moleneindplein en Keurslager Slenders Den Bosch hebben leuke cadeaus gegeven als prijs voor de bingo. De laatste buurtbingo was op 5 september in één van de hofjes aan de Repelweg. Dit was een enorm succes, er deden 70 buurtbewoners mee aan deze buurtbingo.

De buurtbingo’s hebben meer opgeleverd dan alleen een gezellige middag. Er hebben zich buurtbewoners aangemeld om in de toekomst mee te helpen met activiteiten in hun eigen wijk. Ook zijn er ideeën geboren voor activiteiten, want bewoners gaven aan dat ze graag meer met elkaar in de wijk willen. Met burendag zal in de Vijverhof de pluktuin geopend worden onder het genot van het samen een kop koffie drinken. Veldhoeve zal burendag gebruiken om elkaar weer te ontmoeten door samen koffie te drinken. Bij Turfveld zal de jeu des boulesbaan geopend worden. En bewoners van de Repelweg willen rond de kerstperiode een gezamenlijke kerstboom waar men wensen in kan hangen en ook een bijeenkomst rondom de kerstboom voor buurtbewoners.

Ben je naar aanleiding van dit artikel enthousiast geworden en wil je in jouw buurt ook iets organiseren of wil je helpen bij activiteiten? Neem dan contact op met de vrijwillige wijkondersteuners, door te mailen naar wijkondersteunersvught@gmail.com of te bellen naar: 073 -720 09 22

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in