Home Wonen & werken Blikveld in gesprek met Louise Schulten en Lucie van de Pas van...

Blikveld in gesprek met Louise Schulten en Lucie van de Pas van 55+Helvoirt

Vanaf 1 januari hoort Helvoirt bij Vught. De redactie van Blikveld gaat de komende weken een poging doen ‘om Helvoirt aan u voor te stellen’. Zaterdag 28 november werd het spits afgebeten door bestuursleden Louise Schulten en Lucie van de Pas van Vereniging 55+ Helvoirt.

Het is een actieve club met ruim 600 leden en een breed scala aan activiteiten. Te denken valt aan biljarten, kaarten, kienen, schilderen, glas-in-lood, een gym club, computerlessen, fotografie, bridgen en er wordt gefietst en gewandeld. Vooral de laatste activiteit trekt veel mensen soms 80 tot 90 deelnemers. Leden betalen € 25,– op jaarbasis en als dat te veel is wordt er altijd een mouw aangepast, volgens secretaris Louise Schulten.

Dit jaar is de vereniging gestart met lezingen waaronder een lezing door burgemeester Roderick van de Mortel. Dat was een drukke bijeenkomst en de burgemeester had een goede indruk achtergelaten. Er is een ook club die films wil gaan draaien maar door Corona ligt dit stil. Overigens geldt dit jammer genoeg voor een groot aantal activiteiten.

Als het gaat over de samenvoeging met Vught zijn beide dames positief. Er zijn al diverse contacten gelegd met bijvoorbeeld Ouderen Samen. Anders Bezig Zijn is bekend in het dorp, zij bieden al cursussen aan zoals tekenen en taal.

De vereniging hoopt dat de subsidie zoals zij die nu ontvangt ook onder de nieuwe gemeente gewoon zal doorgaan. Vught heeft in ieder geval beloofd dat er de komende twee jaar niets zal veranderen.

Meer weten over de vereniging kijk dan op https://www.55plushelvoirt.nl/

Hieronder is het volledige interview terug te luisteren.

Presentatie: Erik Overman en Berry van de Water. Techniek: Ludo Servais.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in