Home Wonen & werken Bent u het eens met uw aanslag OZB?

Bent u het eens met uw aanslag OZB?

Bent u het eens met uw aanslag OZB?

Zo niet, bel dan gerust de gemeente en bespreek uw situatie met medewerkers van de gemeente. Zij zoeken dan voor u uit of er iets misgegaan is.
De WOZ-waarde wordt gebruikt voor diverse belastingen, zoals de OZB, de inkomstenbelasting (het eigen woningforfait), erfbelasting en de watersysteemheffing ‘gebouwd’ van het waterschap. Het is daarom belangrijk dat u de aanslag/ beschikking goed bewaart. De datum van de waardebepaling van de WOZ-beschikking 2020 is 1 januari 2019. Dat betekent dat de OZB-aanslag 2020 gebaseerd is op de marktwaarde van uw woning van een jaar geleden. De WOZ-waarde is bepaald aan de hand van verkoopcijfers van vergelijkbare woningen die rond de waardepeildatum 1 januari 2019 zijn verkocht.

Heeft u vragen, bent u het niet eens met de WOZ-waarde of lijkt er iets mis te zijn gegaan? Neem dan eerst contact op met de gemeente. Is er aanleiding voor nader onderzoek of voor een hertaxatie van uw woning, dan is de gemeentelijke taxateur u graag van dienst. Dat kost u niets en vaak is het dan onnodig om een bezwaarschrift in te dienen of een expert in te huren.
Bent u uiteindelijk toch niet tevreden, dan kunt u natuurlijk alsnog bezwaar maken. Dat kan online; gaat u naar www.vught.nl/belastingen. Ook aan het indienen van een bezwaarschrift zijn voor u geen kosten verbonden.

Het telefoonnummer is 073 – 658 06 80 en het e-mailadres is: woz@vught.nl. Het e-mailadres kunt u niet gebruiken voor het indienen van een bezwaarschrift.

Natuurlijk is het uw goed recht om gebruik te maken van een no-cure-no-pay bureau voor het indienen van een bezwaarschrift. Wel is het goed dat u beseft dat dit leidt tot hogere kosten voor de gemeente en uiteindelijk ook tot hogere kosten voor uzelf. U kunt dat eenvoudig voorkomen door zelf uw bezwaarschrift bij de gemeente in te dienen. De gemeente wil graag, net als u, dat de WOZ-waarde klopt. Zij heeft er ook geen enkel belang bij om de WOZ-waarde te hoog vast te stellen. Als blijkt dat er iets fout is gegaan bij het vaststellen van de WOZ-waarde van uw woning of bedrijfspand, maken zij dit graag voor u in orde.

Wilt u volgend jaar uw aanslagbiljet digitaal ontvangen? Ga naar www.mijnoverheid.nl om u aan te melden.

Meer informatie vindt u op de achterzijde van het aanslagbiljet gemeentelijke heffingen of in de toelichting. Daarnaast vindt u op www. vught.nl/belastingen veel informatie, inclusief antwoord op de meest gestelde vragen.
Niet gevonden wat u zocht? Mail dan naar woz@ vught.nl of bel naar 073 – 658 06 80.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in